0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2019 Cuma 08:00:00

Bir mahalle kayıyor

Ordu’da, 3 ay önce meydana gelen heyelanda büyük zarar gören mahallede yeniden toprak kayması yaşandı. 22 binayla 31 konut yıkıldı, çok sayıda ev yan yattı. Zemini kaymaya devam eden mahalle tamamen boşaltıldı. 

Aybastı ilçesine bağlı Sağlık mahallesinde, şubat ayında heyelan meydana gelmiş, mahallede binaların duvarlarında çatlaklar, tarım arazilerinde de yarıklar oluşmuştu. İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonucu, zeminde kayma tespit etmiş, yıkılma riski bulunan 15 bina da boşaltılmıştı. 

CAMİ 20 METRE SÜRÜKLENDİ 

Heyelan nedeniyle büyük zarar gören mahallede, önceki akşam yeniden toprak kayması meydana geldi. Aralarında, daha önce tahliye edilerek yıkımına karar verilen 15 binanın da olduğu 22 binayla 31 konut yıkıldı. Bir cami 20 metre aşağı sürüklendi. Sağlam evlerde kalanlar ise yaşadıkları korku ve panik nedeniyle sokağa döküldü. 

GİRİŞLER YASAKLANDI 

Bölgede inceleme yapan İl AFAD ve belediye ekipleri, zemininde kaymaların devam ettiği mahallenin boşaltılmasına karar verdi. Diğer taraftan jandarma ekipleri, mahallenin giriş ve çıkışlarında önlem alarak, vatandaşların bölgeye girmesini yasakladı. Bölgede inceleme yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 61 bina, 80 konutun tahliye edildiğini, 22 binayla 31 konutun yanı sıra bir de caminin yıkıldığını açıkladı. 

MAĞDUR EDİLMEYECEKLER 

Vali Seddar Yavuz, devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirterek ‘’Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tahliye kararı verdiğimiz evlerde süratle kira yardımlarını gerçekleştiriyoruz. Diğer acil ihtiyaçları için de gerekli ödemeleri süratle gerçekleştireceğiz.” Şu ana kadar 214 bin 500 TL kira yardımı ve nakit ödemesi yapıldığını hatırlatan Yavuz, tespitler neticesinde ödemelerin devam edeceği bilgisini paylaştı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX