0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Mart 2021 Cuma 18:26:00 - Güncelleme:12 Mart 2021 Cuma 18:26:00

Can dostlar uğruna cefa

66 yaşındaki Murat Amca, köyündeki köpek yavrularının hayatta kalması için kışı çetin şartlarına rağmen köyde geçiriyor. Emekli maaşıyla köpeklerin karnını doyuran Murat Amca, onlar için odun taşıyıp soba yakıyor.

Kışları Kastamonu merkezdeki evinde, yazları da Yukarı Kuyucak Köyü'nde geçiren, Murat Sancaktaroğlu, yalnız yaşamasına ve soğuk havaya rağmen, köpek yavrularına bakmak için köyde kalmayı tercih etti. Dere yatağında bitkin halde bir sokak köpeği ve 6 yavrusunu bulduğunu ikisinin öldüğünü anlatan Murat Amca, 'Onlara bakıp, yaşatmayı kendime görev bildim' dedi.

GÜVENLİKLERİNİ SAĞLADI

Murat Amca, "Bu yavrulara bakacak kimse yok diye köyde kaldım. Ormandan kurt, domuz geliyor. Kurt öldürür, domuz biçer. Güvende olmaları için depo var oraya alıyorum" diye konuştu. Köpeklere emekli maaşıyla baktığını anlatan Murat Amca şunları söyledi: "Ekmek, kemik, tavuk ciğeri alıyorum. Bunlar bana, ben bunlara ses oluyorum, onlarla çok mutluyum."

Bebek gibi baktığı köpekler sayesinde çok mutlu olduğunu, yalnızlığını unuttuğunu anlatan Murat Sancaktaroğlu, "Hepsine bir isim verdim. Cimbiri, Fıstık, Maske, Ala, annelerinin adı Lesi" dedi.

Etiketler : kastamonu köpek yaşam
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX