0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Kasım 2017 Salı 15:08:00 - Güncelleme:14 Kasım 2017 Salı 15:09:00

Çiftçiyi 45 milyon liralık define vaadiyle dolandıracaklardı

Balıkesirli çiftçi Nevzat Kurt'a, tarlasında bulunduğunu öne sürdükleri 45 milyon lira değerindeki defineyi birlikte çıkarmayı teklif eden ve gömünün yerini gösteren haritayı almak için 10 bin dolar isteyen 2 kişi yakalandı. Şüphelileri, anlattıklarına kanmış görünerek polise ihbar eden Kurt yakalattı.

Savaştepe ilçesinde besicilikle geçinen, evli ve 2 çocuk babası 54 yaşındaki Nevzat Kurt'un Soma Karayolu üzerindeki çiftliğine geçen cuma günü gelen 55 yaşındaki B.U., Kurt'un tarlasına çok yakın bir yerde paha biçilmez bir gömü bulunduğunu söyledi ve defineyi birlikte çıkarmayı önerdi. İsviçre'ye gittiğini ifade eden şüpheli B.U., definenin haritasını buradan aldığını, gömünün 45 milyon TL değerinde olduğunu belirtti.

Şüpheli B.U., Kurt'tan teminat için 10 bin dolar alacağını, 1 hafta sonra İsviçre'de bulunan ve gömünün haritasını veren üçüncü kişi 70 yaşındaki Z.Y.'nin ülkeye geleceğini, gömünün 3'te 1'i olan 15 milyon TL'yi o zaman kendisine vereceğini söyledi. Bu kişiden şüphelenen Kurt, öneriyi kabul etmiş göründü. 12 Kasım Pazar günü şüpheliyle gömünün çıkartılması için randevulaşan Kurt, durumu polise bildirdi.

Polis pusu kurdu

Harekete geçen polis ekipleri, dün saat 21.30'da, Kurt'un tarlası yakınında önlem aldı. Dolandırıcılık şüphelileri Z.Y. ve B.U., sözde hazinenin gömülü olduğu alana gelip önceden sakladıkları küp içindeki tarihi eser süsü verilen 3 heykelciği bulmuş gibi yaptı. O sırada harekete geçen polis, iki şüpheliyi yakaladı. Emniyete götürülen, işlemleri tamamlanınca adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yaşananları anlatan Nevzat Kurt, "Beni kandırmaya çalıştılar. Ancak, polise ihbar etmiştim. Polis iki şüpheliyi operasyonla yakaladı" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX