0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Eylül 2019 Perşembe 10:28:00 - Güncelleme:19 Eylül 2019 Perşembe 14:53:00

Justin Trudeau nun fotoğrafı dünya gündemine bomba gibi düştü!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu yıllar önce katıldığı bir partide "siyahi" olarak yansıtan fotoğraf dünya gündemine bomba gibi düştü.

Time dergisi tarafından ele geçirilen 2001 tarihli fotoğraf için Kanada lideri özür diledi. 21 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerde tekrar başbakanlığa aday olan Trudeau, "Arap Geceleri" temalı bir partide Aladdin kostümü giydiğini açıkladı. Fotoğrafın "ırkçılık" içerdiğini itiraf eden Justin Trudeau, "Yapmamalıydım" diyerek özür diledi.

Fotoğrafın yayınlanmasıyla birlikte tepkiler de çığ gibi geldi.

Muhafazakârların lideri Andrew Scheer, fotoğrafın 2001’de de şimdi de ırkçılık içerdiğini belirterek, "Bu akşam Kanadalıların gördüğü, tam bir muhakeme ve dürüstlük yoksunluğu olan ve bu ülkeyi yönetmeye uygun olmayan bir kişi" dedi.

Yeni Demokratik Parti lideri Jagmeet Singh ise, görüntünün "sorunlu" ve "aşağılayıcı" olduğunu belirtti.

Yeşiller lideri Elizabeth May de Twitter hesabından fotoğrafı paylaşarak, "Bu fotoğrafta görünen ırkçılıktan dolayı derin bir şoktayım. Verdiği zarar nedeniyle özür dilemeli" yorumunda bulundu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX