0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

SelfIe'cilere bariyer

Hollanda’daki lale tarlalarını ziyaret eden turistler, selfie için çiçekleri mahvediyor. Yetkililer, bunun önüne geçmek için artık tarlaların etrafına bariyer yerleştirecek. 

'BİRAZ SAYGI GÖSTERİN'

Lisse'deki dünyanın en büyük çiçek bahçelerinden biri olarak bilinen Keukenhof’da mükemmel fotoğrafı bulmak için tarlaların içine atlayan, lalelerin üstüne uzanan selfie meraklısı turistlerden bıkan Hollanda, bir dizi önlem almaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerden itibaren, tarlalar bariyerle korunacak, birçok yere uyarı panoları yerleştirilecek. Ayrıca tarlaların etrafına  ‘Çiçeklerin tadını çıkarın, gururumuza saygı gösterin’ sloganının yazıldığı afişler de konulacak.  

'TARLALAR SANKİ ONLARIN'

Turizm bürosu temsilcisi Nicole van Lieshout, herkesin mükemmel selfie peşinde olduğunu belirterek, “Turistler, lale tarlalarının kendileri için yapıldığını düşünüyor. Tek dertleri fotoğraf çekmek. Ancak laleler mahvoluyor. Bunun önüne geçeceğiz” ifadelerini kullandı.  Lale tarla ve bahçelerini korumak için emekli çiftçilerin de yer alacağı 40 gönüllü elçiden oluşan bir takım kurulacak. Bu elçiler, turistleri uyararak ve lalelerle ilgili bilgi verecek.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX