0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:20 Şubat 2019 Çarşamba 08:00:00

'Sizi yok edeceğim'

Venezuela'daki darbe girişimi başarısız olan ABD Başkanı, öfkeden deliye döndü. Trump, Maduro’yu destekleyen askerleri “Kaçamayacaksınız. Her şeyinizi kaybedeceksiniz” sözleriyle tehdit etti. 

Venezuela’nın zengin petrol ve altın kaynaklarını yağmalamak isteyen Trump yönetimi, ülkenin seçilmiş lideri Nicolas Maduro’yu devirmek için ekonomik ve siyasi yaptırımlar, tehditler, suikast girişimleri, işbirlikçileri aracılığıyla ülkede karışıklık yaratmak dahil birçok yöntem denedi. Ancak ne Venezuela halkı, ne de ordu bu saldırılara prim vermeyerek Maduro’yu desteklemeye devam etti. 

KAÇACAK YER YOK 

Tüm girişimleri başarısızlıkla sonuçlanan ABD Başkanı Donald Trump, öfkeden deliye döndü. Trump önceki gün yaptığı açıklamada, Venezuela’ya tehditler savurdu. Ülkenin güneyindeki Florida eyaletinde, çoğunluğu Küba ve Venezuela kökenli göçmenlerin oluşturduğu kalabalığa konuşan Trump, Venezuela ordusuna “Maduro'ya desteğe devam ederseniz güvenli bir liman, kolay bir kaçış ve çıkış yolu bulamayacaksınız. Her şeyinizi kaybedeceksiniz” diye seslendi. 

TÜM SEÇENEKLER MASADA 

Orduya aynı zamanda ABD kuklası Juan Guaido ve diğer muhaliflere zarar vermemesini söyleyen Trump, “Artık sadece Venezuela'da değil, Nikaragua ve Küba'da da sosyalizmin ve komünizmin sayılı günleri kaldı” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı, konuşmasında birçok kez “ABD'nin asla komünist bir ülke haline gelmeyeceğini” söyledi. Venezuela için barışçıl bir güç devri istediklerini savunan Trump, bununla birlikte tüm seçeneklerin masada olduğunu ifade etti. 

İNSANİ YARDIM BİR ŞOV 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Trump’ın orduyu tehdit etmesiyle ilgili “Silahlı kuvvetlerin komutanı kim, Miami'den Donald Trump mı? Ülkenin sahibi olduklarını sanıyorlar” diye konuştu. Maduro sözlerini şöyle sürdürdü: “Trump'ın Venezuela'da sevdiği şey nedir? Petrol, koltan, elmas? En kötüsü ise kukla olarak hizmet eden Venezuelalılar. İnsani yardım bir şov. Bizim 30 milyar dolarımızı çalıp 20 milyon dolarlık çürümüş gıda teklif ediyorlar.”   

Trump’a dava yağmuru 

Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvar nedeniyle hükümet krizinin yaşandığı ABD'de, Başkan Donald Trump geri adım atmayarak geçen hafta ‘ulusal çapta acil durum’ ilan etti. Trump bu yolla, duvar için gereken parayı Kongre onayı olmaksızın Pentagon bütçesinden sağlamayı planlıyor. Ancak aralarında Kaliforniya, New York, New Mexico’nun da bulunduğu toplam 16 eyalet, Trump’ın acil durum ilanının anayasaya aykırı olduğunu savunarak dava açtı. 

Maduro’yu vuracağız

Venezuela ordusundan kaçan bir grup asker, yayınladıkları videoyla Başkan Maduro’yu tehdit etti. Ordunun keskin nişancılar birliğinden olduklarını öne süren 5 asker, videoda Maduro’yu vurmak için emir beklediklerini söyledi. Firari askerlerin Kolombiya’da oldukları öğrenildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX