0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:18 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00

Ankara zirvesi Suriye’yi barışa yakınlaştırdı

Başkan Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen zirveyi değerlendiren Rus medyası, Türkiye, Rusya ve İran arasındaki üçlü zirvenin, Suriye’de barış sürecini pekiştirdiğini yazdı.

Rus medyası, önceki gün Ankara’da düzenlenen Suriye Konulu Astana formatındaki 5. Türkiye-Rusya-İran Üçlü Liderler Zirvesini değerlendirdi. İzvestiya gazetesi, zirveyi “Rusya, Türkiye ve İran Suriye’yi barışa yakınlaştırdı” başlığıyla haberleştirdi. Haberde, “Üçlü zirve, Suriye’de barış sürecini geri dönülmez evreye soktu. Zirvede, Suriye Anayasa Komitesi’ni oluşturan listenin hazır olduğuna işaret edildi” ifadeleri kullanıldı. 

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VURGUSU 

Ria haber ajansı ise Suriye’de barışın sağlanması, İdlib meselesinin çözülmesi, ABD’nin askeri birliklerinin Suriye’de bulunması ve Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulması gibi konuları öne çıkardı. Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulduğuna dikkati çeken TASS haber ajansı da, “Türkiye, Rusya ve İran liderleri, Suriye’nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı” yorumunda bulundu. 

ÜÇ ÜLKENİN YOĞUN ÇABASI 

Rossiyskaya Gazeta da “Dünya Zirvesi” ifadesini manşetine taşıyarak, Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye’de barışı sağlamaya çalıştığını kaydetti. 

PUTİN VE RUHANİ'YE İNCİR İKRAMI

Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’nin ardından Erdoğan, Putin ve Ruhani bir süre sohbet etti. Erdoğan, bu sırada konuklarına Aydın yöresi inciri ikramında bulundu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX