0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Şubat 2020 Cumartesi 11:42:00 - Güncelleme:29 Şubat 2020 Cumartesi 13:23:00

Başkan Erdoğan'dan flaş açıklama: İdlib Türkiye için macera değildir

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıda İdlib'de yürütülen operasyonla ilgili konuştu 'İdlib meselesi Türkiye için macera değildir' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rejim'in İdlib'deki alçak saldırısının ardından son dakika açıklamalarında bulundu. Erdoğan, "Putin'e telefonda söyledim. Çekilin aradan, bizi Rejim ile başbaşa bırakın. Senin orada ne işin var ya? Üs mü kuracaksın, kur." dedi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 'Suriye'de ne işimiz var' sözlerine de tepki gösterdi, "Suriye meselesi bizim için asla bir macera değildir. Suriye'deki mücadelemizi kavrayamayan, anlayamayanlar var. Senaryonun hedefi Suriye değil, Türkiye'dir." diye konuştu. Başkan Erdoğan, 2100'ün üzerinde Rejim askerinin öldürüldüğünü ifade ederek, "Dün akşam itibarıyla 7 kimyasal ürünlerin olduğu tesis de patlatıldı. Biz işlerin buraya gelmesini istemezdik. Bizi buna zorladılar. Sonuçlarına da katlanacaklar." dedi. Başkan, Avrupa ülkelerinin iki yüzlü söylemlerine tepki gösterdi, "Kapıları açarız dedik. Açtık, şimdi 18 bin kişi geçti. Akşama kadar 25 bin olur. Merkel'e dedim, size 100 milyon euro verelim, siz bakın mültecilere." dedi. İşte Başkan Erdoğan'ın İdlib'deki alçak saldırı sonrası yaptığı son dakika açıklamaları;

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İdlib'deki alçak saldırının ardından son dakika açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suriye'deki son durumu değerlendirdiği konuşmasına, "Suriye meselesi bizim için asla bir macera değildir. Suriye'deki mücadelemizi kavrayamayan, anlayamayanlar var." sözleri ile başladı. Başkan Erdoğan, dün yaptığı telefon görüşmelerinin ayrıntılarını paylaştı. Erdoğan, Putin'e, "Çekilin aradan, bizi Rejim ile başbaşa bırakın dedim" diye konuştu.

Başkomutan, Rejim'in 2100'den fazla askerinin öldürüldüğünü açıkladı, "Dün akşam itibarıyla 7 kimyasal ürünlerin olduğu tesis de patlatıldı. Biz işlerin buraya gelmesini istemezdik. Bizi buna zorladılar. Sonuçlarına da katlanacaklar." dedi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendisini aramadığını belirtti, "Dünya beni arıyor. Sen de ara, öğren. Ben seni niye arayayım?" ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, 'Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?' sözlerini kullananlara, "Hedef Suriye değil, Türkiye" dedi.

"MÜCADELEMİZİ ANLAMAYANLAR VAR"

Suriye meselesi bizim için asla bir macera değildir. Suriye'deki mücadelemizi kavrayamayan, anlayamayanlar var.

Milletimiz derin irfanı ile oynanan oyunu gördü. Bizim yanımızda yer alıyor. 15 Temmuz Darbe Girişim, Türkiye'yi içerden çökertme girişiminin temelini temsil ediyordu. Terör koridoru ile ülkemizi kuşatmaya kalktılar. Çatımızın üzerine çıkmaya yeltendiler. Duvarlara merhume annem ile ilgili hayasızca sloganlar yazdılar.

BİZ SİZE 100 MİLYON EURO

Suriye sahasında verdiğimiz mücadelede bölgedeki güçlerle diplomasi yürütmeye özel ehemmiyet verdik. Bize verilen sözler ne kadar tutulmasa da özel gayret gösterdik. Rejim'in kanlı saldırıları ile 1.5 milyon mülteci sınırımıza harekete geçti. Biz bunları sınır dışında tutalım diye özel gayret gösteriyoruz. Planlar yapıyoruz. Atme kampında büyük yığılma var. Yeni barınaklar yaparak onları orada tutalım istedik.

Merkel'e dedim ki, bana büyük rakamlarla sözleriniz vardı. Gelin destek verin şuraları yapalım dedik. Zorlaya zorlaya 25 milyon euro verileceğini söyledi. Bu para BM Başkomiserliği'ne gidecek, oradan da Kızıl Haç'a oradan gelecek dediler. Para hazır dediler, ama gelmedi.

Vermeyecekseniz biz size 100 milyon euro verelim, mültecileri size gönderelim dedim. Siz bana daha önce göçmenler ile ilgili 1 milyar euro harcıyorum demiştiniz. Hani nerede? Güvenmek mümkün değil. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye mahkumuz. Sadece 3.7 milyon Suriyeliyi ülkemizde biz barındırıyoruz. Yeni bir göç dalgasını kaldıracak değiliz.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye İdlib'deki kalleş saldırı hakkında açıklama | Video

"ÇEKİLİN ARADAN BİZİ ESED REJİMİ İLE BAŞBAŞA BIRAKIN"

Orada ne işiniz var diyorlar. Biz oraya Esed'in davetlisi olarak gitmedik. Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Dün Putin'e de söyledim. Bizim önümüzden çekilin, biz Rejimle başbaşa kalalım. Üs kurmak istiyorsan sen kur üssünü. Bizim bir derdimiz yok.

Dün gece Trump diyor ki, Putin'in burada ne beklentisi var. Ne istiyor? Kamışlı'da petrol muabbeti var mı dedi, var dedim. Ama Dyrizor kadar değil dedim.

"HEDEF TÜRKİYE"

İdlib'de şuan 3, 4 milyon insanın yaşadığı yeri yerle yeksan ettiler. Meseleyi sadece İdlib parantezinde değerlendirmek bizi yanıltabilir. Bugün İdlib'de, Ayn-el Arab'da, Münbiç'te vermediğimiz savaşı Allah muhafaza yarın Şırnak'ta Urfa'da vermek zorunda kalırız. Hemen namluları bize çevirecekler. Senaryonun hedefi Suriye değil, Türkiye'dir.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib Şehitlerimiz hakkında açıklama "Ülkemizin.. " | Video

"BİZE DÜŞMAN REJİM'E TESLİM Mİ OLALIM?"

Türkiye'nin Suriye'de ne işi var diyenler, ülkemize düşman Rejim'e teslim olun demektir. Biz bize düşman olan Rejim'e teröristlere teslim mi olalım. Her mücadeleyi vereceğiz. Hangi bedeli ödemek gerekiyorsa ödeyeceğiz.

"ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Şehitlerimiz var. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yaralı kahramanlarımızı da rabbimden şifa niyaz ediyorum. Verdiğimiz mücadele ile ülkemizi müreffeh bir seviyeye taşıyacağız.

"2100'ÜN ÜZERİNDE REJİM ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Rejim'i ağır ateş altına aldık. Şu ana kadar 2100 Rejim askerini öldürdük. Dün akşam itibarıyla 7 kimyasal ürünlerin olduğu tesis de patlatıldı. Biz işlerin buraya gelmesini istemezdik. Bizi buna zorladılar. Sonuçlarına da katlanacaklar.

Dün tüm liderler ile görüştük. Anamuhalefetin başı hariç. Kendisi arama tenezzülünde bulunmadı. Ben seni niye arayım ya? Dünya beni arıyor. Sen de arar öğrenirsin.

"REJİM 100 BİN KEZ ATEŞKESİ BOZDU, SÖZÜNÜZDE DURMADINIZ"

Bize verilen söz neydi? YPG/PKK bölgeden çıkacaktı. Ne Rusya ne ABD sözünde durabildi. Çıkaramadılar oralardan. Her iki ülke liderine de söyledim. Hayır çıkardık diyemiyorlar. Altında imzaları olan sözler var. Şimdi kalkıp yok şöyle, yok böyle. Teröristler her fırsatta harekat bölgelerimize saldırıyor, sızmaya çalışıyor. Rejim neredeyse 100 bin defa ateşkesi bozdu. Bunu dile getiremeyenler muhalifleri terörist gösterip, bunu saldırı gerekçesi yapıyor. Huzuru koruma çabalarımıza ateşle karşılık veriyorlar.

TIR'larca slah gönderirken, Rejim'e her şeyi verirken Türkiye'ye kimse mülteci konusunda destek vermiyor. Kapıları açarız dedik, açtık. Geçenlerin sayısı 18 bin oldu. Bu akşam 25 bini bulacak. Biz bu kadar mülteciye bakmak zorunda değiliz. Dürüstseniz siz de paylaşımda bulunacaksınız. Biz de bu kapıları açarız. Hep yaptığımız gibi göbeğimizi yine kendimiz keseceğiz. Öyle ya da böyle başarıya ulaşacağız.

"İNSANSIZ DENİZALTINI DA YAPACAĞIZ"

Neye ihtiyacımız varsa kendimiz yapacağız. Hava savunma sistemi aksıyor mu, kendimiz yapacağız. Uçak mı yapacağız. SİHA vermediler yaptık mı, yaptık. Şimdi insansız deniz altını da yapacağız. Çalışmalar sürüyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX