0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mart 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Mart 2019 Salı 11:30:00

Polis katiline kahraman muamelesi

PKK 'nın elebaşı Apo’nun salıverilmesini isteyen, polis katili terörist Gezen, cezaevinde kendini astı. Örgütün siyasi kolu HDP’liler, teröristi kahraman ilan etti.  HDP’nin 31 Mart’ta ittifak yaptığı CHP ise teröristin cenazesine araç görevlendirdi.   

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde 1 Mart'tan bu yana, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmediği iddiasıyla salıverilmesi için açlık grevine başlayan terörist Zülküf Gezen, kendisini banyoda çamaşır ipiyle asarak intihar etti. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Gezen'i 2 arkadaşının banyoda asılı şekilde bulduğu, bu kişilerce idareye hemen haber verildiği, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

2007 yılında polise bombalı saldırı düzenleyen PKK’lı terörist Zülküf Gezen, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu, toplam 104.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

SUÇ DOSYASI KABARIK

Amcası Ahmet Gezen, yeğeninin hepatit B hastası olduğu için onuncu günün sonunda arkadaşlarının onu grevden vazgeçirdiğini açıkladı. Gezen, yeğeninin intiharının nedeninin ise Apo’ya sözde uygulanan tecriti protesto olduğunu ifade etti.  Terörist Gezen’in suç dosyasının kabarık olduğu ortaya çıktı. 2007 yılında Diyarbakır'da polis memurlarının bulunduğu terzi dükkânına el bombası atan Gezen, polisi memuru Hüseyin Özdemir'i şehit etti. İkisi polis memuru 6 kişiyi de yaraladı. Terör saldırısıyla ilgili davada yargılanan 2 sanıktan biri olan Zülküf Gezen, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu, toplam 104,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

SLOGANLARLA KARŞILAMA 

Terörist Gezen'in cenazesi, İstanbul'a, 31 Mart Yerel Yönetim Seçimleri’nde PKK'nın siyasi uzantısı Halkların Demokratik Partisi’yle (HDP) ittifak yapan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yönettiği, Tekirdağ Belediyesi cenaze aracıyla taşındı. Terörist başı için cezaevinde kendini asan Gezen için HDP'liler seferber oldu. Cenazesi Diyarbakır'a götürülmek üzere Atatürk Havalimanı'na getirilen teröristi İstanbul'da karşılayan HDP’liler ve terör destekçileri, bebek katili Apo’yla ölen terörist lehine slogan attılar. PKK'lı teröristi kahraman ilan etmeye çalışan HDP'ye emniyet gereken cevabı verdi. Polis katili terörist Gezen'in cenazesi, Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na getirilip sessizce gömüldü. 

MEZARLIKTA PROVOKASYON 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’yle HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir grup, dün öğle saatlerinde terörist Gezen'in mezarını ziyaret etmek istedi. Mezarlık önünde güvenlik önlemi alan polisler ise Temelli ve vekillerin mezarı ziyaret edebileceklerini ancak yanlarındaki gruba, izin verilmeyeceğini bildirdi. Polisin 'Dağılın' uyarısında bulunduğu grup, polise taş attı. Polis de gruba TOMA'dan basınçlı su sıkarak müdahale etti. Gruptakiler kaçarak dağılırken, Temelli ve milletvekilleri, mezar ziyaretini gerçekleştirmeden mezarlıktan ayrılarak teröristin ailesini ziyaret etti.

POLİSİ TAŞLADILAR

KANDİL’İN PARTİSİNDEN AYAKLANMA ÇAĞRISI

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin ittifak ortağı, terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP, resmi Twitter hesabı üzerinden, örgüt elebaşı Abdullah Öcalan’ın salıverilmesi için Tekirdağ cezaevinde kendisini asan terörist Zülküf Gezen için #ZülküfGezenÖlümsüzdür tagı açarak polis katillini kahraman ilan etti.  Kandil’in partisinin birçok vekili, belediye başkanı ve adayı, teröriste taziye mesajı yayınladı. Polis katiline övgüler yağdırdı. HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek ise “Toprağa düşenlere and olsun ki, mutlaka kazanacağız” diyerek ayaklanma çağrısı yaptı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX