0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:20 Ocak 2019 Pazar 08:00:00

Yeni sistemde sona gelindi

Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni askerlik sistemine yönelik çalışmaları tamamlanmak üzere. TSK’nın tamamının uzman askerlerden oluşmayacağı model, Başkan Erdoğan’ın onayına sunulacak. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nca 2018 içinde ve yıl sonundan itibaren bugüne kadar geçen sürede meydana gelen olaylarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tanıtım Subayı Deniz Binbaşı Nadide Şebnem Aktop önemli açıklamalarda bulundu. En çok merak edilen konulardan birisinin 'Yeni Askerlik Sistemi' olduğunun altını çizen Binbaşı Aktop, bu çalışmayla “bedelli”, “dövizli askerlik” gibi tartışmalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini anlattı. 

YÜKÜMLÜ-UZMAN DENGESİ 

Yükümlü-uzman personel dengesinin kurulacağı yeni sistemle ilgili Aktop, “Diğer bir maksadımız da öngörülebilir bir sistem kurarak herkesin yaşamıyla ilgili plan ve programını buna göre yapabileceği bir çalışmayı hayata geçirmek. Gençlerimizin herhangi bir şekilde askerlikten dolayı mesleklerini geliştirmelerine zarar vermemek için gayret gösteriyoruz. Yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışma sürüyor. Çalışmaları tamamlayıp Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız “ şeklinde konuştu. Aktop, “TSK'nın tamamının uzman askerlerden oluşması kültür ve değerlerimize uygun değil” ifadelerine de yer verildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar' da daha önce tek tip askerlik sistemine geçileceği açıklamıştı. 

BEDELLİ SAYISI 635 BİN 

Toplantıda Milli Savunma Bakanlığı verilerine göre, 4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 635 bin 582 vatandaşın bedelli askerlik için müracaat ettiğini, 98 bin 630 kişinin temel eğitimlerinin tamamlandığını bildirdi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX