0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:11 Ocak 2019 Cuma 11:00:00

Hayatlarını kararttılar

Gözleri tam görmeyen eşini tedavi ettirmek için ineklerini internetten satışa çıkaran şehit babası Habip Öztürk dolandırıldı. Öztürk’ü bankadan para çekeceğiz diye oyalayan sahtekarlar, hayvanlarla birlikte ortadan kayboldu.

Kars Kağızman’da 2016’da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Nurettin Öztürk'ün Kırıkkale’de yaşayan ailesi, dolandırıcıların tuzağına düştü. Sulakyurt ilçesi Kalekışla köyünde besicilik yapan şehit babası Habip Öztürk, eşinin hastalığı nedeniyle bakmakta güçlük çektikleri 12 ineğini internet üzerinden satışa çıkardı. 

Zararlarının büyük olduğunu belirten şehit ailesi, yetkililerden sahtekarların bulunması için yardım bekliyor.

120 BİN TL DEĞERİNDE 

İlanı görüp müşteri kılığında köye gelen 3 kişi, 120 bin TL değerindeki, inekleri almak istediklerini söyledi. Yapılan pazarlık sonrasında 95 bin TL’ye anlaşıp bin lira da kaparo alan Öztürk, hayvanları kamyona yükleyip dolandırıcılarla birlikte parasını almak için Çankırı’ya gitti. İddiaya göre dolandırıcılar, burada 3 gün boyunca oyaladıkları Habip Öztürk’e “Kredimiz hazır. Sadece mandıraya eksper gelecek. Hayvanları üzerimize alacağız. Parayı da o zaman çekebileceğiz” dedi. 

‘NE OLUR GERİ GETİRSİNLER’ 

Daha fazla beklemek istemediğini söylediğinde ise senet verdiler. Günü geldiğinde ödemesi yapılmayan Öztürk, şahıslardan haber alamayınca savcılığa suç duyurusunda bulundu. Paranın bir kısmını, hasta eşini Ankara’ya tedaviye götürmek için kullanmayı planladığını söyleyen şehit babası ‘’Eşim hasta. Mallarımız vardı, eşim bakamıyordu. Ben de bakamıyordum. İnternete verdik satılsın da eşimi Ankara’ya tedaviye götüreyim diye. Ama dolandırıldık‘’ dedi. Şehit annesi Elife Öztürk de '‘Şaşırdım kaldım. Hiç vicdan denen bir şey yokmuş bunlarda. Hastayım, gözlerim görmüyor. Devlet büyüklerine sesleniyorum. Bizim paramızı geri alsınlar ne olur’’ şeklinde konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX