0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:15 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00

İzmir'i Belediye kokutmuş

İzmir’i yaşanmaz hale getiren ve vatandaşı isyan ettiren pis kokunun Çiğli Atık Su Tesisi'nden kaynaklandığı kesinleşti. Tesis çevresinde yapılan analizde, 2 bin olması gereken bakteri sayısı 2 milyon çıktı.

Altyapı sorunları, sel ve su baskınlarıyla boğuşan İzmir’de, aylardır nefes aldırmayan ve hayatı durma noktasına getiren pis koku, şiddetini günden güne artırarak tüm şehre yayıldı. Özellikle lodosun olduğu günlerde sokakta rögarlardan, evlerde de lavabolardan yükselen ve vatandaşları isyan ettiren kokunun kaynağını bulamayan CHP’li büyükşehir belediyesi Konuyla ilgili Çevre Bakanlığı'ndan destek istedi. 

BAKTERİ ÖLÇÜMÜ YAPILDI 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Çiğli Atık Su Tesisi'nin çevresinde depolanan arıtma çamurları ve kanalizasyon altyapısı yetersizliği yüzünden çıktığı belirlenen kötü kokunun kaynağının belirlenmesi için, İzmir Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan analizde, koliform, fekal koliform ve enterekok/fekal streptokok bakteri türlerinin ölçümü yapıldı. 

‘HATLAR YETERSİZ KALIYOR’ 

Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Emine Helil İnay Kınay, “Bu konuyla ilgili hem Aziz Kocaoğlu hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bir açıklamada, 'hatların yetersiz kaldığı, bu anlamda kapasitenin iyileştirilmesi için ihale çalışmasının yürütüleceğine' dair ifadeler kullanıldı. Bir an önce Körfez'e atık su girişinin engellenmesine yönelik çalışmalar yapılması lazım. Buradaki limitler sınır değerlerin çok üzerinde, bunun ne kadar süredir böyle olduğu konusunda kapsamlı bir çalışma yapılması gerekir” şeklinde konuştu. 

Sayı sınırın çok üzerinde

Analiz sonucuna göre, sınır değerleri 100 ile 2 bin arasında olan fekal koliform bakteri değerleri 2 milyon, mevzuat limitleri 500 ile 10 bin arasında değişen koliform bakteri değeri de 2 milyon çıktı. Limit değerleri 100 ile 1000 arasında değişen enterokok da bin 200 olarak ölçüldü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX