0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Nisan 2020 Salı 07:51:00 - Güncelleme:28 Nisan 2020 Salı 07:55:00

Koronavirüs günlüğünü okuyan herkesi ağlatan profesör göreve geri döndü

Kaynak: Yeni Şafak

ABONE OL

Koronavirüse yakalanıp tedavi sürecinde yaşadıklarını bir günlük haline getiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu sosyal medya hesabından yaptığı ''Yeniden Bismillah'' isimli paylaşımla hastalığı artık tamamen atlattığını ve görevinin başına geri döndüğünü duyurdu.

Bağcılar Medipol Mega Üniversitesi Hastanesinde görev yapan ve koronavirüse karşı verilen mücadelede canla başla savaşırken enfekte olup, virüse yakalandıktan sonraki süreci bir günlük haline getirerek sosyal medya hesabından paylaşan Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu hastalığı atlattığını ve görevinin başına döndüğünü ''Yeniden Bismillah'' isimli paylaşımıyla duyurdu.

Gösterdiği büyük sabır ve verdiği derin mücadele ile koronavirüsü atlayıp meslek hayatına geri dönen Prof.Dr. Muhammed Akkoyunlu'nun günlüğünden öne çıkan başlıklar:

ARTIK YOL BİTTİ, TOPRAK KOKUSU GELİYOR

Prof. Dr. Muhammed Akkoyunlu virüse yakalanmadan kısa süre öncesinde maskenin doğru kullanımı konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Geçirdiği zorlu tedaviyi bir veda günü tanımlayan Akkoyunlu, tam bir yenilmişlik duygusu hissettiğini belirtmişti. Günlüğünde ''Artık yol bitti. Toprak kokusu geliyor'' ifadelerine yer veren Akkoyunlu koronavirüsü yenmeyi başardı ve ekip arkadaşlarıyla birlikte yeni canlar kurmaktan için tekrar savaş vermeye başladı.

SUYUN TADI ACI BURUK BİR TAD

Su içmek ne kadar zor. Suyun tadı bile bozuk, acı buruk bir tad. Gözümü yumacağım, içeceğim. Birde böbrekler ile uğraşmamam lazım. İnanılmaz bir halsizliğim var. Ateşim kaç? Kafamda dönüyor. Düşmeye de niyeti yok ateşin. Başımdan alev çıktığını hissediyorum. Ölçüyorum 39,7.

BABAM GÖZLERİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

Görüntülü arama annemden. Hiç yapmazdı. Tüm enerjimi topluyorum açıyorum telefonu. Duymuş. İyi gördüm diyor bulutlu gözlerle. İyiyim anne diyorum. Seni yormayayım diyor. Babam arkada gözlerini gizlemeye çalışıyor. “Maşallah maşallah iyi gördüm” diyor.

KENDİ ÖLÜMÜNÜ GÖRMEK

Kendi ölümünü görmek… Henüz ihtimal de olsa farklıymış. ''Kelimelerin ruhunu, anlamını değiştiren. Mesela 'gelecek' kelimesinin anlamı değişiyor. İçinde siz yoksunuz o kelimenin. Boşluğa düşüyor birden. En önemsiz kelime oluyor 'gelecek'.

Siz gideceksiniz. Ve geriye kalan her şey biraz buruk ve hüzünlü ama devam edecek. Değer yargılarını değiştiren bir duygu.

CİĞERLERİMDEN KAN GELİYOR

Öksürük kesiyor düşündüklerimi. İçimde bir gıcıklanma ve kıpırdanma ile. Akıntı geliyor. Peçeteye tükürüyorum. Kan. Ciğerlerimden kan geliyor. Cidden işler kötü gidiyor.

Etiketler : Muhammed Emin Akkoyunlu korona koronavirüs korona hastası
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX