0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mayıs 2020 Salı 08:21:00 - Güncelleme:26 Mayıs 2020 Salı 08:21:00

Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun iç ve batı kesimlerinde gün içerisinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Öte yandan İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nin güneyinde ise yine gün içerisinde şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkili olması tahmin ediliyor. Peki, bugün hava durumu nasıl? İşte, 26 Mayıs hava durumu raporu…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

LODOS UYARISI

Rüzgarın bugün genellikle kuzey yönlerden, zamanla güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney ve İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğleden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Etiketler : Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji MGM kuvvetli yağış sağanak fırtına lodos hava durumu 26 mayıs hava durumu istanbul hava durumu ankara hava durumu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX