0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:11 Eylül 2019 Çarşamba 08:00:00

Özel izinli gasp!

İTÜ’lü Halit Ayar’ın izinle hapisten çıkan bir suç makinesi tarafından öldürülmesinden günler sonra, benzer bir dehşet daha yaşandı. İstanbul’da özel izinle cezaevinden çıkan zanlı, taksici arkadaşıyla birlikte Iraklı turisti bıçak zoruyla gasp etti.

Irak uyruklu L.A.A.A.L. isimli şahıs, önceki akşam uçaktan indikten sonra İstanbul Havalimanı önünden taksiye bindi. Şoförle kendisini 1.400 lira karşılığı Sakarya’ya götürmesi konusunda anlaştı. Taksici yolcuyu aldıktan sonra yanına bir arkadaşını daha alarak Sakarya’ya doğru yola çıktı. 

SOYUP SOĞANA ÇEVİRDİLER

Şoför, Gebze Şekerpınar’a geldiğinde aracı tenha bir noktaya çekti. Ardından arkadaşıyla bir olup Iraklı adama bıçak çekerek bütün parasını istedi. Müşterinin üzerindeki 7 bin Irak dinarı, 1.500 dolar ve 570 TL’yi zorla alan şahıslar, daha sonra adamı araçtan atıp İstanbul’a geri döndü.  Olayın ardından çevreden yardım isteyen ve polise ihbarda bulunan Iraklı adam, gaspçılardan şikayetçi oldu. Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro ekiplerinin yaptığı araştırmada şüphelilerin, taksi şoförü F.Ş. (35) ve S.K. (34) olduğu tespit edildi. Taksici F.Ş, Fatih’te düzenlenen operasyonla yakalandı. 

İKİSİNİNDE SABIKA DOSYASI KABARIK

S.K. isimli şahsın ise olaydan birkaç gün önce Silivri Açık Cezaevi’nden özel izinle çıkıp, gasp olayının olduğu günün ertesi ‘izni bittiği için’ cezaevine teslim olduğu ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen her 2 zanlının da benzer suçlardan çok sayıda kaydının bulunduğu öğrenildi.   

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX