0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 09:56:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 09:56:00

Ramazan Bayramı ayın kaçında başlayacak? Ramazan Bayramı tatili hangi gün, ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmamız ile birlikte Ramazan Bayramı ayın kaçında? Ramazan Bayramı ne zaman, tatili hangi gün başlayacak? sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı.On bir ayın sultanı Ramazan ayının büyük bir kısmını geride bıraktık. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte tatil araştırmaları da yapılıyor. 2019 Ramazan Bayramı tarihi yoğun bir şekilde merak ediliyor. Ramazan’ın bitmesiyle Müslümanlar Ramazan Bayramı'nı kutlayacak. Tatile çıkacakların beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklarını açıkladı. Ramazan Bayramı hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

'Ramazan Bayramı ayın kaçında? Ramazan Bayramı ne zaman, tatili hangi gün başlayacak?' sorularının yanıtları herkes tarafından merak ediliyor. Oruçların bitmesine az bir süre kala Ramazan Bayramı heyecanı başladı. Ramazan Bayramı tatili tüm çalışanlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. 2019 Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. Oruçların bitmesine çok az bir süre kala Ramazan Bayramı tatili heyecanı sardı.  Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü belirtildi. Böylece Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkmış oldu. Ramazan Bayramı hakkında merak edilenlere haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. 

RAMAZAN BAYRAMI AYIN KAÇINDA? 
Ramazan Bayramı, 3 Haziran Pazartesi, 4 Haziran Salı, 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günlerine denk gelecek. 2019 yılında 9 gün olan Ramazan bayramı 3 Haziran pazartesi günü öğleden sonra başlacak. 

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Arefe Günü: 3 Haziran Pazartesi
1. Günü 4 Haziran 2019 Salı
2. Günü 5 Haziran 2019 Çarşamba
3. Günü 6 Haziran 2019 Perşembe
Ramazan Bayramı tatili 3 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 13.00'te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecek.

AREFE GÜNÜ NEDİR?
Belirli bir günün, olayın bir önceki günü veya ona yakın günler, ön gün. Zilhicce ayının dokuzuncu günü, Kurban bayramından bir önceki gün. Lügatte “tanıma” manasına gelir. Başka günlere ve Ramazan bayramından önceki güne Arefe denmez. Müslümanlığın beş şartından birisi de hali vakti yerinde olan zenginlerin hacca gitmesidir. Haccın şartlarından biri ise; Arefe günü Arafat’ın Vadiy-i Urene denilen yerinden başka herhangi bir yerinde, öğle ve ikindi namazlarından sonra vakfeye durmaktır.

Bu ibadet bir Gün önce olursa, hac kabul olmaz. O bakımdan haccın kabulü, Arefe gününün doğru olmasına bağlıdır. Arabi aylar gökteki hilalin görülmesi ile başlar. Hilalin görülmesi hesap ile anlaşılan gün veya bir sonraki gündür. Hiçbir zaman bir önceki gün değildir.

"GÜNLERİN EN FAZİLETLİSİ AREFE GÜNÜDÜR"
Resulullahın (sav) bildirdiğine göre: "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc 246)

Resulullah(sav): "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." diyerek Allahu Teâlâ'nm kıymet verdiği günü hürmet ederek bilinçli bir şekilde yaşamaya gayret etmemizi istemiştir. Hürmet, verilen nimeti idrak etmekle ve verileni bilmekle, görebilmekle başlar. Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allahu Teâlâ'ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX