0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Mart 2017 Pazartesi 15:31:00 - Güncelleme:20 Mart 2017 Pazartesi 15:40:00

Sözleşmeli öğretmen başvurusu nasıl yapılacak? Sözleşmeli öğretmen atamalarının tarihi belli oldu!

Sözleşmeli öğretmen başvurusu konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bazı detaylara vurgu yaptı. Öğretmenlerin göreve başlayacağı tarih ile ilgili bazı bilgiler veren Yılmaz, tayin konusuna da değindi. Farklı branşlardan toplam 20 bin 127 adayın alınacağı sözleşmeli öğretmen başvurusu 21 Mart Salı günü sona erecek. Peki, sözleşmeli öğretmen başvurusu nasıl yapılacak? İşte, öğretmen başvurusu hakkında detaylı bilgiler

20 127 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATANACAK

Sözleşmeli öğretmen başvurusu için son saatlere girildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak 20 bin 127 öğretmen ataması, adaylar tarafından tamamlanıyor. Okudukları branş kapsamında sözleşmeli öğretmen başvurusu yapan adaylar, sözlü sınav tarihini beklemeye başlarken, henüz başvuruda bulunamayan adaylar için ise son saatlere girildi. Peki, sözleşmeli öğretmen başvurusu nasıl yapılacak? İşte, detaylar

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç, 15 Mart 2017 tarihinde başladı. Adaylar, 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan bu işlemlerin ardından 27 Mart tarihinde sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini öğrenecek. İşlemler, MEBBİS ve İKGM internet siteleri aracılığıyla gerçekleştirilebilecek.

 

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda alınacaktır. Bu başvuruda adaylar, Ek 2 Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecektir. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır.

 

Başvuru onayları, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

 

Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecektir.

 

Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

 

BAŞVURU DETAYLARINI KILAVUZDAN ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

BAŞVURUDA HANGİ BELGELER İSTENECEK?

Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,

 

3.2. Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

3.3. Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

 

3.4. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.).

 

3.5. Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

 

AĞUSTOS AYINDA 10 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de öğretmen atamaları ile ilgili soruyu cevapladı.



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 öğretmen almak için ilana çıktık. Bunların atamasını yaptıktan sonra Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen daha alacağız. 2017 yılında toplam 30 bin öğretmen almış olacağız" dedi.

 

ATAMA TARİHİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aday öğretmenlerin merakla beklediği atama tarihini açıkladı. Öğretmen atamaları Haziran ayında yapılacak, atanan öğretmenler Eylül'de ders başı yapacak.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında duyurusunu yaptığı 20 bin kişilik sözleşmeli kadro için 60 bin adayı mülakata çağıracak.

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE 6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı. 

 

Eylülde atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve GüneydoğuAnadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

 

BRANŞ DAĞILIMI NETLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu o açıklama;

 

Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

 

En çok kontenjan sınıf öğretmenliğine

MEB’in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor. 

 

Kontenjan dağılımları şöyle: 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX