0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Mart 2017 Çarşamba 16:18:00 - Güncelleme:29 Mart 2017 Çarşamba 16:23:00

İstanbul'da başörtülü kıza minibüste saldırıya tahliye

Maltepe'de başörtülü lise öğrencisi genç kızı minibüste darp ettiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında dava açılan dava açılan Ayhan Almila Kursar tahliye edildi.

 

İddiaya göre, Maltepe'de 13 Şubat 2017 günü öğle saatlerinde 16 yaşındaki F.D.A.Y., arkadaşlarıyla minibüse bindi. Lise öğrencisi genç kız aynı minibüste yolculuk yapan fizik öğretmeni ile konuşmaya başladı. Konuşma sırasında minibüste bulunan Ayhan Almila Kursar genç kızın saç topuzunu tutarak "Sen teröristsin, sayısal okuyamazsın, kapalısın, kapalılar ölmeli, sayısal okuyacaksan o başındakini çıkaracaksın" gibi sözler sarf ederek küfretti, tekme attı.

 

Gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Kursar hakkında "Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama", "Cebir veya tehdit kullanarak inanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme", "Hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından toplamda 2 yıl 4 aydan 7 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin "suça yönelik ceza sorumluluğunun azalmış olduğu" yönündeki rapor da iddianamede yer aldı.

 

ADLI TIP'A SEVK EDİLDİ

 

Davaya bakacak olan Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra 13 Temmuz 2017 tarihine duruşma günü verdi. Mahkeme hakimi, 36 gün tutuklu kalan Ayhan Almila Kursar'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme tahliye kararında, belli suçlara toplumun duyarlı olduğunu ve toplumsal huzursuzluğa yol açması gibi durumlarda tutuklamanın uygun bir tedbir olabileceğinin değerlendirilebildiğini kaydetti.

 

Mahkeme, Kursar'ın savunmasının alındığını, kaçma şüphesinin bulunmadığını, delillerin toplandığını belirtti. Dosyada bulunan Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden alınan sanığın cezai sorumluluğunun azalmış yapıda olduğu, tutuklama işlemlerinin cezai sorumluluğu olan kişiler için geçerli koruma tedbirlerinden olduğunu ve hala tedavi gördüğünü göz önüne alan mahkeme Kursar'ın tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca Kursar'ın akıl sağlığının tespiti yönünden Adli Tıp Kurumu'na sevkini kararlaştırdı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX