0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Kasım 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:08 Kasım 2018 Perşembe 00:00:00

Tarihe kazık çaktılar

İstanbul’un ayakta kalan en eski yapılarından Eirene Kulesi, kaçak kazı ve tadilatlarla tahrip edildi. 1500 yıllık kulenin duvarları matkapla delinerek, demirler çakıldı. Bitişiğindeki tarihi Sağır Han’ın çatısına beton döküldü. 

Eminönü Mercan'daki Büyük Valide Han’la Sağır Han'ın ortasında yükselen ve Bizans Sarayı'nın ayakta kalan son burcu olarak günümüze kadar ulaşan Eirene Kulesi, dış müdahaleler nedeniyle büyük zarar gördü.

DEMİR MONTE ETTİLER 

Kaderine terk edilen ve yıllarca çeşitli hazine söylentileri nedeniyle definecilerin hedefi olan 1500 yıllık tarihi kule, son zamanlarda bitişiğinde yapılan kaçak kazı ve izinsiz çalışmalarla tahrip edildi. İstanbul'da günümüze ulaşabilen en eski yapılardan biri olma özelliği taşıyan kulenin bitişiğindeki tarihi Sağır Han'ın çatısına yaptıkları kaçak bir barakanın çatısını onaran kişiler, kulenin asırlık duvarlarına gelişigüzel bir şekilde büyük demirler monte etti. Tadilat adı altında yapılan çalışmalarla yalnızca kuleye değil, Sağır Han’a da büyük zarar verildi. 

TÜFEKLE ENGELLEMEK İSTEDİ 

Osmanlı padişahlarından Sultan I. Ahmet’in eşi Kösem Sultan tarafından kervansaray kompleksi olarak inşa edilen, Sağır Han'ın çatısına da beton döktükleri görüldü. Yapılan skandal çalışmalar havadan görüntülendi. Drone’la kaydedilen görüntülerde, Eirene Kulesi'nin Haliç Boğazı'na bakan cephesine inşa edilen kaçak yapıların molozlarının da, gelişigüzel bir şekilde hanın çatısına atıldığı görüldü. Öte yandan tarihi yapılarda mülk iddiasında bulunan kişilerden biri görüntülenmekten rahatsız olunca çekim yapan drone'a tüfekle ateş etti.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ

Tarihi yapıda kaçak baraka inşa eden kişilerden biri havadan görüntü alan drone'a tüfekle nişan alıp ateş etti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX