0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Haziran 2018 Salı 08:40:00 - Güncelleme:19 Haziran 2018 Salı 08:46:00

Üniversite dönemlerinde kaçak tezgah açıp eski kitap alıp sattı

Ünlü sahaf Halil Bingöl, sahaflığın yalnızca eski kitap satışı olmadığını belirtiyor ve ekliyor: Bu iş, bir aşk işi, kitaba sevda işi. Her önüne gelen bu mesleği yapamaz.

Bir hafta süren Kadıköy 1. Sahaf Günleri dün sona erdi. İstanbul’da sahaf deyince akla gelen ilk isimler arasında yer alan Halil Bingöl de etkinliğe katılan isimler arasındaydı. Sahaflık işinin bir sevda işi olduğunu dile getiren Bingöl, 1966 yılında, henüz lise çağlarındayken Eyüp’teki Şafak Sineması’nın önünde Tommiks, Texas takas ederek mesleğe başladığını söyledi.  

KAÇAK TEZGAHI VARDI

Üniversite eğitimine devam ederken de Beyazıt Meydanında cumartesi, pazar günleri kaçak tezgah açıp eski kitap alıp satmaya başladığını anlatan Bingöl, Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nda 1980’de kiraladığı dükkanda 1994’e kadar sahaflık yaptığını kaydetti. Bingöl, dükkanın satılması üzerine 1994’ten itibaren Beyoğlu’ndaki sahaflar çarşısında bu işe devam ettiğini belirtti. Sahafı, kendisine müracaat eden, bilgi isteyen, bilgiye susamış kişilere gıda veren kişi olarak tanımlayan Bingöl, Türkiye’de az sayıda böyle sahaf olduğunu aktardı. Sahaflığın bilgi ve sevgi isiteyen bir iş olduğunu dile getiren Bingöl, “Bu iş, bir aşk işi. Kitaba sevda işi ama bu kitapların esas alıcıları, işi bilenler yurt dışında. Oysa Türkiye bu birikimlerini değerlendirmeli” yorumunu yaptı.

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX