0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:36:00 - Güncelleme:17 Mayıs 2018 Perşembe 09:37:00

Uzmanlardan yıldırım çarpması uyarısı: Daha çok olacak

Türkiye'de son 1 ayda yıldırım çarpması sonucu 9 kişi öldü. Uzmanlardan uyarı geldi: Elektromanyetik alan çok arttı, bu gibi olaylarla daha fazla karşılaşacağız.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gözlem Sistemleri Dairesi Başkanlığı'nın verdiği bilgiye göre, yıldırım ve şimşek olaylarında geçen yılın nisan-mayıs aylarına oranla bu yıl artış yaşandı.

Son 1 ay içerisinde de yıldırım çarpması sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi de yaralandı. Üzerlerine yıldırım düşen 120'nin üzerinde hayvan telef oldu.

EN ÇOK AÇIK ALANDAKİ ÇOBANLAR ETKİLENİYOR

Yıldırım düşenlerin çoğunun açık alandaki çobanlar ile cep telefonu gibi elektronik aletlerle etkileşimde bulunanlar olduğu tespit edilirken, Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberinde, uzmanların konuyla ilgili değerlendirmeleri yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Şeker şunları söyledi:

"Doğadaki elektromanyetik alanlar ve elektromanyatik kirlilik son derece arttı. İnsanlar artık sıfır potansiyel değil, belli bir potansiyele sahip. Yıldırım da daha düşük bir potansiyele sahip olan insana çarpıyor, oradan da yere düşüyor. Cep telefonu da elektromanyetik sistemle çalışıyor. Avrupa'daki birçok bilim adamı, BM ve Avrupa Parlamentosu'na verilen dilekçelerle 5G'nin çalışmalarının durdurulmasını istediler.

5G TEKNOLOJİSİ RİSKİ ARTTIRACAK

5G geldiğinde yeni baz istasyonları kurulacak, elektromanyetik alanlar artacak. Doğal denge ve insan yapısı (erken ergenlik vs.) bozulacak. Sonuçta insan da elektromanyetik bir yüktür. Buna cep telefonları ve ortamdaki diğer kaynakların da katkısı olabilir. Elektromanyetik alanın artması, istenmeyen olaylara sebep oluyor. Bu gibi olaylar, çok daha fazla yaşanacak."

(A Haber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX