0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2019 Cumartesi 14:15:00 - Güncelleme:21 Eylül 2019 Cumartesi 14:15:00

'Dünya barışı Kudüs'ten yükselecek'

Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği, dünya barışının Kudüs'ten yükseleceğine olan inançla yola çıktıklarını bildirdi.

Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği'nden (UKEAD),yapılan açıklamada, tarihte büyük kanlı çatışmalara sahne olan iki büyük savaşın ardından, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 21 Eylül'ü, "Dünya Barış Günü" olarak ilan ettiği hatırlatıldı. 

Açıklamada, dünyanın pek çok bölgesinde sivil halk ve çocukların çeşitli acılar yaşadığı, can verdiği, doğdukları toprakları terk etmeye zorlandığı, masum insanların sorumlu olmadıkları çatışmalar yaşadığı anlatılarak, "Barışın ortadan kaldırılarak silahların kullanılması, savaşların ve işgallerin yaşanması, ağır bedeller ödenmesine sebep olmaktadır. Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği 'Dünya barışının Kudüs'ten yükseleceğine olan inançla yola çıkmıştır.' Uluslararası hukuk çerçevesinde gerek Kudüs ve civarında gerekse tüm mazlum coğrafyalarda adalet, barış ve istikrar ortamının gerçekleşmesine katkıda bulunarak bireylerin ve toplumların temel hak ve özgürlüklerini korumayı şiar edinmiştir." ifadeleri kullanıldı.

"Filistin'de, Gazze'de, Kudüs'te, Yemen'de, Mısır'da, Suriye'de, Myanmar'da, Arakan'da, Afganistan'da, Keşmir'de, Doğu Türkistan'da dünyanın neresinde olursa olsun yapılan zulümleri, soykırımları, vahşetleri kınıyoruz." değerlendirmesi yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın dört bir yanında mazlumların uğradığı zulmün son bulmasını, dünyada adalet ve barışın kazanmasını istiyoruz. Özellikle İsrail hapishanelerindeki masum Filistinli mahkumlara karşı uygulanan insanlık dışı muamelelerin ve mahkumiyetlerin sona erdirilmesi için görevi barış tesis etmek olan Birleşmiş Milletler'e harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Barış ve güvenlik, sosyal ilerlemenin ve sürdürülebilir gelişmenin temel unsurlarıdır. Yaşanılabilir bir hayat için yarınlara bırakacağımız en değerli miras barıştır. Dünyada terörün, savaşların ve zulmün bir an önce son bulmasını, barışın egemen olduğu bir dünya diliyoruz."

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX