0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bu ittifak milleti incitti! 

Siyaset ilkeli, düzgün çizgili ve net bir duruşla yapılmazsa hem yapana hem de millete zül olur! 

Bir başka ifadeyle eğer siyasette yöneten taraftaysanız bu daha da hassasiyet arz edecektir. Gündemi kinle, intikamla bir araya gelen insanların makam, mevki ve ikbal arzularına göre belirlerseniz bu olmazsa olmazları, emin olun ki gündelik zaferler elde etseniz de, yönetilen tarafında olanlar yani millet sizi asla iyi anmayacaktır! Siyasi tarihimiz bu duruma düşmüş örneklerle doludur! 

Bakınız bundan tam 38 yıl önce bugün bu ülkede bir bakan şehit edildi! Hem de uluslararası silah ve beyaz kaçakçıları, solu her zaman olduğu gibi tetikçi kullanarak gerçekleştirdiler bu vahşi cinayeti! 

27 Mayıs 1980! 

Türk siyaset  tarihinin müstesna bir şahsiyeti, merhum Abdi İpekçi gibi vicdanlı muhaliflerinin bile “Gelmiş geçmiş en iyi Gümrük ve Tekel Bakanı” ifadesiyle taltif edilmiş Gün Sazak, şehit edildi! 

Bugün hangi partiden olursa olsun, merhum Gün Bey, pek çok kişinin rahmet ve dualarıyla anılacaktır! 

Bunun yanı sıra otel lobilerinde, milletvekili pazarlarında siyasi onurlarına fiyat biçip bakan olanlar da vardı! Hatta bunların arasında merhum Gün Sazak gibi Gümrük ve Tekel Bakanı makamında olan da vardı! 

Peki ne oldu? 

Yolsuzluktan ceza aldı ve hapis yattı! 

Peki neydi aralarındaki fark? 

İlke, düzgün çizgi, net duruş... 

Bugün 27 Mayıs! 

Bu ülkede 27 Mayıs bayram olarak kutlanmıştı ve bendeniz de o nesilden biri olarak, bana 27 Mayıs’ı bayram olarak kutlatanlara hakkımı helal etmiyorum! 

Neden mi? 

Tıpkı merhum Gün Sazak gibi aileden varlıklı, eğitimli biri olmasına rağmen merhum Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın memleketine ziyaret ile siyasete girmiş, siyasetin, ilkesizliğine, zikzaklarına ve çirkin görüntüsüne dayanamayıp, sağ elini kaldırıp “Yeter söz milletindir” diyerek itiraz etmiş, milletin iktidarını kurmuş bir Adnan Menderes! 

Bundan tam 58 yıl önce bugün günlerce ABD semalarında hiçbir devlet görevlisiyle görüştürülmeyen, bu çirkin tavrın arkasında olan gerçeği fark edip bir dönemin SSCB’sine (Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti) ziyareti öncesi darbeyle indirilip idam edilerek şehit olan Adnan Menderes! 

Lakin gelin görün ki bu satırların yazarı bendeniz de kendisini tanımamış olmama rağmen bugün onun adını taşıyan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin tertip ettiği “Darbeler” konulu sempozyuma katılmak için yoldayım! Merhum başvekilimizi rahmetle anarken, kendisiyle tanış olmadığımız halde yaşadığı vahim sona belki de gözyaşları dökeceğiz! 

İmdi! 

Bir tarafta Cumhur İttifakı ve bu İttifakı oluşturan partilerin listeleri, diğer tarafta da kendini Millet İttifakı olarak ifade eden ittifak ve bu ittifak partilerinin listeleri! 

Cumhur İttifakı partilerinin  listeleri ile ilgili düşüncelerimi arz etmiştim, Millet İttifakının büyük tayin edici iradesi CHP listelerini de pek tanımam! 

Lakin bu ittifak içerisinde olan İP ve DP’nin aday listelerinde bulunan adayları çok iyi tanırım hatta bir çoğu ile paylaştığımız bir mazimiz de var! 

İP ve DP listelerinden aday olanların şahsiyetleri için zerre bir şey demem diyemem! Bir çoğunu siyasi geçmişi benden fersah fersah da fazladır! 

Lakin bir şey soracağım, iyi de siz  merhum Adnan Menderes’e “Seni ben bile kurtaramam” diyerek darbenin startını veren İsmet İnönü’nün partisiyle mi beraber ittifak kurdunuz? Hani merhum Alparslan Türkeş’in sürgüne yollandığı yerden feryat edip, “Adnan Menderes’i idam edemezsiniz” diyerek söz dinletemediği CHP ile mi, hani merhum Gün Sazak Bey’i şehit eden katillere, merhumu hedef gösterip eline silah tutuşturan CHP ile mi? 

Bendeniz Gün Bey şehit olduğunda gençliğe daha ilk adımlarımı atmıştım, lakin sizin çoğunuz belki de kendisiyle tanışmıştınız! Peki sorarım size, iyi de bunun adı nedir?                                                          DP’ye ne diyeyim ki, Aydın yolundayım ve diyecek tek bir kelime bulamadım! 

Sadece her iki şehidimizin nezdinde bütün şehitlerimize dua ettikten sonra bir lahza düşündüm! 

İyi de bu adı millet İttifakı olan ittifak, “Yeter söz milletin” dediği için 'can’ıyla bedel ödeyen merhum Adanan Menderes’in, merhum Gün Sazak’ın  aziz hatıralarını incitti!! 

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX