0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Dünyanın en demokratik ülkesi Türkiye!

Dilden dile Sayın Deniz Baykal’a atfedilen bir söylenti dolaşır. 

Vakti zamanında Sayın Baykal merhum Adnan Menderes’in yakasına sarılır ve ‘’Hürriyet istiyoruz’’ der! 

Merhum Menderes’te ‘’Evladım koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başbakanının yakasına sarılıyorsun! Bundan fazla hürriyet nasıl olacaksa söyle de vereyim’’ minvalinde cevap verir! 

Gerçi Sayın Baykal böyle bir hadisenin yaşanmadığını, yaşanmışsa da bunu yapanın kendisi olmadığını açıklamış olsalar da bendeniz olayın altında yatan anlam için paylaştım. 

Zaman zaman bendeniz de ülkemizin demokrasi süreciyle ilgili şikayetçi olmuşumdur! 

Lakin özelikle içimizde ki Marksist, Leninist, Stalinist örgütler ve bu örgütlerin tasmasını elinde bulunduran AB ülkeleri gibi efendileri en fazla da ülkemizde demokrasinin işlemediği söylemini kendilerine sermaye yapmışlardır, yapmaktalar, öyle gösteriyor ki yapacaklar da! 

Buyurun! 

‘’ Sivilleri hedef almak savaş suçudur!’’! 

‘’ HDK, HDP, DTK, DBP: Türkiye’deki bütün yaşam savunucularına, Demokratik Kitle Örgütlerine, Sendikalara, Emekçilere, Kadın Örgütlerine, Sivil Topluma çağrımızdır; “Bu savaşı durduralım, ölüm iradesine karşı yaşamı savunalım.”! 

‘’ Hukuki ve meşru olmayan bu savaşa karşı halkımızla ve Türkiye demokrasi güçleriyle en ufak bir tereddüt yaşamadan karşı duracağız. Vicdan sahibi herkesi, AKP-MHP’nin iktidarını uzatmak için başlattığı bu savaşa karşı durmaya bir kez daha çağırıyoruz. Savaşa karşı Rojava’ya ses verelim. 

 “Kazanan bizler olacağız, kazanan halklarımız olacak.’’! 

Kim diyor bunu? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden yardım alan HDP isimli bir siyasi parti! 

Şahıs değil, sözümona eş bakanları ve merkez yürütme kurulu açıklaması, bir başka ifadeyle partinin resmî açıklaması! 

Ne zaman yapıyor bu açıklamayı? 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1984’ten beri binlerce insanının canına, malına kastetmiş,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için kurdurtulmuş PKK PYD YPG terör örgütüne karşı Barış Pınarı Harekâtı başlattığında! 

Hemen Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıyoruz, savaş nedir diye ‘’ Devletlerin diplomatik ilişkilerini keserek giriştikleri silahlı mücadele, harp, cenk’’! 

İmdi! 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Barış Pınarı Harekâtı ile savaşa girmişse karşısında ki devlet kim ya da kimlerdir? 

Yoksa siz hayalinizde kurduğunuz bir devletten mi söz ediyorsunuz? 

Eğer böyleyse bu millet, bu milletin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin gibilerin hayallerini tarumar ettiği gibi sizin de hayalinizi tarumar eder! 

Lakin gelelim şu demokrasi mevzusuna! 

Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir siyasi parti hazineden yardım alır sözümona vekilleri de devletin tüm ayrıcalıklarından faydalanıp ceplerine maaşları indirir? 

Birkaç sözüm de Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu CHP’ye! 

Allah aşkına insan ar eder de susar! 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu CHP milletvekili olacaksın çıkıp ‘’Fetih’’ kelimesinden şikâyet edeceksin!... 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu CHP’nin genel başkanı olacaksın, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmak için kurulan PKK terör örgütü kurucusu Sakine Cansız geberdiğinde teröristin yaşam hakkını savunan, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘’Seri katil’’ ilan edip, bugün Barış Pınarı Harekatı’nı itibarsızlaştırmaya çalışan Canan Kaftancıoğlu’nu içinize sindireceksiniz(!) 

Sorarım dostlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ndeki demokrasi dünyanın hangi ülkesinde var? 

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX