0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Gelecek Nobel sayın Kılıçdaroğlu’na verilmeli

Bu Nobel denilen ödülün gözümüzün içine baka baka Avusturyalı Peter Handke’ye verilmesi sizleri bilemem ama bendenizi çok farklı bir aleme sürükledi!
Zaman zaman derim ya hadsizliğin de bir haddi, terbiyesizliğin de yüzsüzlüğün de bir ölçüsü olmalı diye!
Bu olay da aynen, bu minval üzere değerlendirilmesi gereken bir olaydır!
Bırakın İslam alemini, Hıristiyan alemini, Yahudi alemini, dinli dinsiz tüm insanlığın değerleriyle oynamak, alay etmektir bunun adı!
Bu alay etmenin yanında da tüm dünya insanlığını nasıl bir tehlikenin beklediğini, dünya insanlığının nereye sürüklenmeye çalışıldığını birazcık düşündüğümüzde tüylerim ürperdi ve gelecek adına dehşete kapıldım!
Düşünsenize, bugün bile Bosna’da yeni mezarlar bulunup açılırken, bu vahşet Belçikalı, Hollandalı, Avusturyalı askerlerin gözleri önünde işlenmişken, nasıl oluyor da Nobel Barış Ödülü bu soykırımın emrini veren bir caniye alenen destek veren bir şahsa verilebiliyor?
Bu neyin cesaretidir, yoksa dün Bosna’daki caninin günümüz versiyonu mudur, bu şahıs?
Bakınız, biz savaş şartlarında tehcir uyguladık diye, bugün dünyanın dört bir tarafında sözde Ermeni soykırım yasa tasarılarıyla boğuşuyoruz, üstelik 600 bini aşkın Türk’ü Anadolu coğrafyasında Ermeni komitacıların katlettiği belgelerle sabitken!
Farkında mısınız, Talat Paşa Almanya’da sokak ortasında Ermeni katiller tarafından katledildi!
Üstelik katiller bir kahraman edasıyla serbest bırakıldı!
Gerçi, ülkemizde Talat Paşa dendiğinde kim tanır, kimler bilir, kimler anar orası da acı bir gerçeğimizdir!
Dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand, Ruanda’daki 800 bin insanın katledilişine, ‘’Orada o kadar insanın öldürülmesi o kadar da önemli değil’’ diyebilmiştir!
Önümüzdeki yıl ya da başka bir uluslararası organizasyonda da Karabağ katillerinden birine bir ödül verilirse hiç şaşmayın!
Bu işler hep böyle olur zaten, yolu edebiyatçılar, sanatçılar açar devamında da devletler müzakere ederler!
Peki bizim edebiyatçılarımız neredeler?
Prof. Dr. Aziz Sancar Hoca gereken cevabı vermiş, bir başka Nobel ödüllü edebiyatçı Orhan Pamuk, bu durumu  acaba ne demiş diye şöyle bir baktım da sosyal medyaya, ne hikmetse(!) tek bir kelime yok!
Bir de ne göreyim, Pamuk Nobel Edebiyat Ödülü'nü aldığında kendisini ilk tebrik edenlerden birisi de Avusturyalı Peter Handke olmuş!
Birden hatırladım Sayın Deniz Baykal, bizzat Bosna’ya gitmişti!
Şimdi, Sayın Deniz Baykal’ın koltuğunda oturan Sayın Kılıçdaroğlu ne demiş diye, arama motoruna yazdığımda, 2017 yılında Sayın Kılıçdaroğlu’nun Nobel’e aday gösterildiğini gördüm!
Bunu görünce, HDP ne demiş diye de merak etmedim!
Siz şimdi bana ot, ağaç için ortalığı yakan sanatçılar ne demişler diye soracaksınız, sizi bilmem ama ben ne dediklerinden o kadar eminim ki, bakma ihtiyacı bile duymadım!
Çünkü, hiçbir şey diyemeyeceklerini adım gibi biliyorum!
Yazının tam sonuna geldim ki aklıma geldi, gelecek yıl Nobel, Sayın Kılıçdaroğlu ’na verilmeli!
Zaten 2017’de aday da gösterilmiş!
Yakışır mı?
Bence çok yakışır…

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX