0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Trabzonspor nasıl kurtulur? 

Bazen kendime sormuyor değilim, anları, mekanları fazla mı abartıyorum. 

Ankara’da Başkent Öğretmenevi’ndeyim bir yanımda rahmetli Başbuğ, biraz ötemde rahmetli Muhsin Başkan, karşımda Gazi Mustafa Kemal! 
Biliyorum ki Engürü’nün sahibi (Engürü Ankara’nın eski adı.Kulağa hoş geliyor.) Hacı Bayram-ı Veli de kalp atımı ötemde. Bütün bu var olanların ortasındaki Ahmet, kendisi ve bu topraklar için o var olanların ne anlam ifade ettiğini yazsa ne kelimeler yeter ne de  2500 karektere sığar! 

Hazır Trabzonspor Rizespor’a 3-0 yenilmişken! Geçmiş yıllarda yine bir Rizespor maçından sonra  “Beşiktaş nasıl kurtulur” yazısını kaleme alan, zaman zaman Ankara’ya gelişlerimde elini öpüp kokladığım, yukarıda yazdığım tüm varların anlamının idrakine varmış! Ben de dahil bütün ülkücüler için çok büyük anlam ifade eden merhum Galip ERDEM ağabeyimizin lisanınca arz edeyim halimi. (Söz konusu yazının Yeni Sözcü dergisinde yazılış tarihi 1981’di. Yazı aslında dönemin siyasi yasaklarına takılmamak için “Beşiktaş Nasıl Kurtulur?” başlığı ile yazılmıştı. Ülkücü hareketin fetret dönemini yaşadığı dönemlerdi.) 

Bendeniz Trabzonspor’un kongre üyesiyim. Aslında Ordu’lu olup Trabzonspor kongre üyesi olan azdır! Çünkü ezeli bir Orduspor,Trabzonspor, Rizespor, Samsunspor, Giresunspor rekabeti vardır. 

Benim için Trabzonspor sportif kimliğinin ötesinde daha başka anlam taşıyordu. Ötelenmiş, itibarsızlar tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışılan, her kapıdan kovulan, nimet külfet paylaşımında hep külfete layık görülen ayağı lastik ayakkabılı, çamurlu, kavruk tenli Anadolu çocuklarının da birinci olabileceğini ispat etmişti. Trabzonspor bu birinciliğini 6 kez tekrar ederek bu başarısının tesadüfi olmadığını kanıtladı.Yine o,1981-1982 sezonunda “2000’li yılların takımı” diye adlandırılan SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği)

Dinamo Kiev’i yenerek esir milyonlarca Türk gardaşımın intikamını alan rol modelimdi! 

Bu kötü gidişat ne zaman başlamış diye baktığımda: Trabzon’un nalbur Hacı Ahmet Suat ÖZYAZICI’sı yollanmış, alt yapıdan gelenler görmezden gelinip ilk 18’e bile sokulmayıp ithal futbolculara umut bağlanmış, çöküş başlamış! 

1981’de bir Rize- Beşiktaş maçı sonrası “Beşiktaş nasıl kurtulur” adlı yazısını kaleme almış  Galip ERDEM ağabeyim gibi, 2015 yılı 14 Aralık gecesinde saatin 01:37’yi gösterdiği şu anda bendeniz de,bir Rizespor maçının ardından, Beşiktaş’ın nasıl kurtulacağını göremeyenlere ek olarak bu sefer görmeleri için, her karanlığı aydınlatan güneşten adını alan

GÜNEŞ Gazetesi'nde diyorum ki; TRABZONSPOR NASIL KURTULUR? 

Özellikle 1981’de Yeni Sözcü deki sözü duymayıp, duymazdan gelenlere GÜNEŞ Gazetesi'nden görmeleri için soruyorum! 
Sahi; 

TRABZONSPOR NASIL KURTULUR?

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Pers Aklı

18 Nisan 2024

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX