0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Muğla’da gördüğüm...

Anadolu kazan bendeniz kepçe, Anadolu yollarında yolculuğum devam ediyor. Özellikle de Aralık ve Mart aylarında daha da sıklaşır bu yolculuklarım! 

Malumunuz, Aralık merhum Mehmet Akif Ersoy’un doğum ve ölüm tarihlerinin seneyi devriyelerini  barındıran ay! (20 Aralık 1873 doğum, 27 Aralık 1936 ölüm). 

Mart ayı da, İstiklal Marşı’mızın kabulünün (12 Mart 1921) aynı zamanda da ihtiyar dünyanın yaşadığı savaşlar içinde müstesna bir yerde duran Çanakkale Savaşı’nda kazandığımız zaferin ayı! 

Diyeceksiniz, Anadolu kazan sen kepçe dolaşmanla bunların alakası ne? 

Efendim! 

Ülkemizde, bendenizin sahnelediği, “Mehmet Akif Ersoy Dönüyor! Ya Siz Neredesiniz?” tiyatro oyununun öncesinde maalesef İstiklal Marşı’nın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy’u anlatan tiyatro, sinema çalışması olmamış! 

Yine, 2006 yılında yapımcılığını yaptığım ve TRT 1’de yayınlanan, “Kınalı Kuzular” isimli dizi filmin öncesinde de Çanakkale Zaferi konulu bir dizi, sinema filmi olmamış! 

Hamd olsun ki,  alanda ilk çalışmayı Allah, bendeniz ve arkadaşlarıma nasip etti! 

İşte bunlardan dolayıdır ki, merhum Akif’in doğum, ölüm seneyi devriyelerini içinde barındıran Aralık, İstiklal Marşı’mızın kabülü ve Çanakkale Zaferi’nin seneyi devriyelerini içinde barındıran Mart ayında Anadolu kazan ben kepçe dolaşır dururum! 

Naçizane şunu da arz etmek isterim ki, 2009’dan bu yana doğum günümü Anadolu yollarında ve sahnede seyircilerimle kutluyorum, çünkü bendeniz de merhum Akif gibi, 20 Aralık’ta doğmuşum! 

Bu Mart ayında da yine yollardayım ve duraklarımdan biri de Muğla. 

Muğla da, Ak Parti CHP yarışı beklerken bir de baktım ki, iki  aday da adlarından söz ettirmekte! 

Bir tarafta, geçmiş dönemde CHP’den Bodrum Belediye Başkanlığı yapmış, yeni dönemde Bodrum’dan da Muğla’dan da aday gösterilmeyen şimdi ise modaya uyup, seçimden seçime adı duyulan DP’den Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Mustafa Kocadon! 

Diğer tarafta ise, geçmiş dönemlerde Fethiye Belediye Başkanlığı yapmış olan şimdilerde de Muğla Büyükşehir Belediyesi bağımsız adayı Behçet Saatçi! 

Kocadon, tıpkı Sarıgül gibi, kimileri için can simidi olan partilerden birini seçmiş. 

Muğla’da CHP’nin adayı mevcut belediye başkanı Osman Gürün, Ak Parti adayı ise  Mehmet Nil Hıdır. 

Peşinen diyeyim ki, CHP Muğla’da seçimi şimdiden kaybetmiş görünüyor, çünkü Muğla mevcut belediye başkanı dönemlerinde bırakınız bir şey kazanmayı o kadar çok şey kaybetmiş ki, Muğlalı artık “Yeter” diyor! 

Dolayısıyla da, Millet İttifakı’nın Muğla’da şansı yok! 

Kocadon’un Bodrum’u ne hale getirdiğini 81 vilayet acı bir şekilde defalarca gördü ve görmekte! 

Bu durumda, Muğla’da iki aday yarışmakta, Ak Parti dolayısıyla Cumhur İttifakı adayı Mehmet Nil Hıdır ve bağımsız başkan adayı Behçet Saatçi! 

Ne mi olur Muğla’da? 

Millet İttifakı kendi içinde kavgalı paramparça olmuş, millet de illallah etmiş! 

Behçet Saatçi, Millet İttifakı’nın parçası İP seçmeni üzerine ayaklarını basmış, parçalardan ne kaparsa kar sayıyor!   

Muğla’da Cumhur İttifakı seçimi alamazsa, suçlu kendileri olacaktır! 

Ahmet Yenilmez Diğer Yazıları

Benden demesi

16 Nisan 2024

Distopya

14 Nisan 2024

Gerçekten o kadar etkili miyiz dünyaya?

11 Nisan 2024

Seçim mi seferberlik mi?

09 Nisan 2024

Beceremedi

07 Nisan 2024

Yerel yönetimler

04 Nisan 2024

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX