0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Diş estetiğinde uygulamalar 

Porselen laminate veneer uygulaması: Laminate veneer uygulaması, dişleriniz aşınmadan uzun yıllar kullanabileceğiniz ve estetik gülüşe sahip olmanız için geliştirilmiş bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde dişler en az deformasyona uğrar. Kalıcı ve estetik bir gülüşe sahip olabileceğiniz laminate veneer’lar şekilsel ve renksel bozukluklar gösteren dişlere yapıştırılan 0,3 ve 0,7 mm çapında porselen takılardır. Bu porselenler diş minesine çok güçlü bir şekilde yapıştırılır. Bu uygulamanın en büyük avantajı, diş yapısına fazla zarar vermeden, çok kısa sürede estetik bir gülüşe sahip olmanızdır. 

Gülüş dizaynı: Son yıllarda çok popüler olan bir tedavi biçimidir. Bu uygulama, kliniğimizde protez uzmanımız, dişeti hastalıkları ve ortodonti uzmanımızın kontrolleriyle ekip çalışması gerektirmektedir. Hastamızın yüz, diş, çene yapısı, yaşı, cinsiyeti, yüz simetrisi ve gülüş genişliği incelenir. Hastamızın alt ve üst çene modellemesi için görüntüleme  çalışması yapılır. Elde edilen görüntüler sayesinde istenen estetik bir gülüş için tedavi süreci başlar. 

Diş beyazlatma uygulaması: Bu işlem 2 farklı şekilde uygulanmaktadır. 

1- İç beyazlatma (internal beyazlatma) 

Genellikle hastalarda meydana gelen iç travma ve uygulanan kanal tedavisi sonucu dişte meydana gelen renk değişiminin giderilmesi amaçlı uygulanır. Yenilenen kanal tedavisi sonrasında beyazlatıcı madde dişe yerleştirilir. Bu işlemin süresi hastayla doğru orantılıdır. Hasta istemiş olduğu beyazlığa kavuşana kadar işleme devam edilebilir. 

2- Dış beyazlatma (external beyazlatma) 

Bu uygulama genellikle klinik ortamında ve hekimlerin kontrollerinde uygulanır. 

Ev tipi beyazlatma uygulaması: Hastalarımızın ağız ve diş yapısına göre hekimlerimiz tarafından şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plakların içine doktorumuzun belirlediği miktarda beyazlatıcı madde eklenerek dişlere uygulanır. Hastanın arzu ettiği beyazlığa ulaşana kadar 5-7 gün arasında uygulamaya devam edilir. 

Ofis tipi beyazlatma: Dişlerde renk değişikliklerine yol açan boyar gıdaların kullanımı sonucu dişlerin rengi doğallığını kaybeder. Bu tür maddelere örnek verecek olursak; çay, sigara, kırmızı şaraplar bunlara örnektir. Bu uygulamada kliniğimizde hekimlerimizin belirlediği beyazlatıcı madde hastanın dişlerine sürülerek bir ya da 2 saat içinde sonuçlar alınabilir. Hastanın istemiş olduğu beyazlığa ulaşana kadar işleme devam edilir. 

Tam seramik uygulamalar: Dişler doğası gereği ışığı geçirir. Bu sayede dişlerde derinlik ve estetik bir yapı ortaya çıkar. Tam destekli köprüler ve kronlar da metal desteği içermedikleri için ışığı geçirirler. Diş restorasyonlarında ön dişlerin doğallığını elde edebilmek için bu uygulama yapılmaktadır. Bu sayede dişlerde ışık geçirme özelliği, estetik ve derinlik elde edilir. 

Zirkoryum destekli uygulamalar: Bu uygulamanın geliştirilme sebebi, metal destekli uygulamanın insan sağlığını olumsuz yönde etkilemesidir. Metal destekli uygulamalarda dişeti, diş kokusu genel insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sayede metale alternatif olarak üretilmişlerdir. Zirkoryumlar, elektrik geçirmeyen, çiğneme kuvvetine dayanıklı, ışık geçirebilen estetik maddelerdir. Birçok hastamızda metal bazlı uygulamalar sonucu sağlık problemleri görülmüştür. Zirkoryum destekli uygulamalarda ise bu minimum seviyededir ve en cçk tercih edilen tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. 

Estetik dolgu yöntemleri: Bu uygulamalar klinik ortamlarda ve gelişen teknolojiyle birlikte hızlı bir gelişme göstermiştir. Dişte meydana gelen çürük tedavisinde ve estetik uygulamalarda dişin rengine göre seçilir ve kısa sürede estetik görüntüye kavuşulur. 

Plastik cerrahi: Diş estetiğini olumsuz yönde etkileyen ve gülüş esnasında meydana gelen faktörler, dişlerin kısalığı, dişetlerinin aşırı gözükmesi ve dişeti seviyelerinin farklı olmasıdır. Plastik cerrahi uygulamasıyla kliniğimizde dişeti restorasyonları yapılmaktadır. Bu sayede hasta yeni ve estetik bir gülüşe sahip olmaktadır. 

Porselen dolgular: Bu dolgu türleri, klinik ortamında ve hastada çeşitli sebeplerden dolayı kaybedilmiş diş dokusu ve dişlerin yerine konulması için hazırlanmış porselen malzemelerden üretilmiş dolgulardır. Genel olarak ilk randevuda diş çürüğünden ve kokusundan ulaştırılır. 2.seansta ise oluşan diş boşluğunun ölçüsü alınır ve klinik ortamda hazırlanmış porselen dolgu dişe yapıştırılır. Bu uygulama esnasında dişin rengine göre seçim yapılabilir. Uygulama sonucunda hasta estetik görüntüsünü kaybetmemiş bir dişe kavuşur. Lazer kullanılarak yapılan implant uygulamaları, minimal invaziv yöntem olarak bilinmektedir. Bu yöntem, kemik hacminin uygun olduğu her alanda uygulanabilir. Lazer destekli implant uygulaması öncesinde hastadan 3 boyutlu bilgisayarlı tomografi alınarak implantın yerleştirileceği kemik dokusunun genişliği ve derinliği hakkında detaylı bilgi elde edilir. 

Diş Hekimi İlker Erdoğan Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX