0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

FATİH TERİM OLAYI

Son bir ay da Başkan Dursun hala teknik direktör aramaktaydı. Yedi teknik direktör gelip geçti hiç birinden randıman alamadı. Bu defa Terim’i getirdi teknik direktör olarak kadroyu teslim etti. Sayın başkanımıza bir sualim var. Terim varken niye Tudor’u aldınız? Bu takım o düzeydeki bir teknik direktöre emanet edilir mi? Bunu anlayacak bilgiye sahip değilseniz ne işiniz var o kulüpte... Terim zamanında bu kulüp senede 450 milyon lira kazanıyordu. Siz o gelir rakamını 150 milyona indirdiniz. Niye ucuz adamlar çalıştırarak az maaş ödemeyi karlı zannettiniz. Niye çok değerli Denizli’yi hemen göndermek istediniz onun Şampiyon Kulüpler’de final grubuna takımımızı taşıyan adam olduğunu da bilemediniz. Terim geldi futbolda deprem yarattı. TV’de spor programları sırf ondan bahsettiler, gazetelerin spor sayfaları Terim’le dolup taştı. Daha öncekilerde Denizli kalsaydı çoktan şampiyon olmuştuk onu gönderip yerine Riekerink’i getirdiniz. Yapmış olduğunuz sportif hatalarla her yıl kaybettirdiğiniz 300 milyon liralar şimdi kasanızda olacaktı. Olağanüstü kongre yapıp 75 milyon lira aramayacaktınız. Toplumumuz bir Galatasaraylı var konumunda değil ki… Bak Fenerliler kıyameti koparıyorlar Terim aleyhine çabalıyorlar. Kebapçının yumruk hikayesini ateşleyen Fenerbahçe’nin eski kalecisi değil mi? Terim geliyor diye korkanlar Galatasaray’ın şampiyonluklarını seyretmekten çekinenler değil mi? Yöneticiler arasında da istemeyenler varmış belki bildikleri vardır. Çok transfer yaptırıp parasal sıkıntıyı artırır diye mi korktular bilemiyorum. Spor basınımızın çok keyifli Terim gelince neler neler yaşanacağını bekliyorlar. İnsanlar değerleri kadar basında yer alırlar. Başkanımıza son bir bilgi aktarayım Canaydın zamanında ben genel koordinatör idim. Terim Florya’ya geldi bir defa bile gitmedim. Torunlarım yalvardılar Terim’e götür diye bir defa gittim. Florya’yı teslim et orada özgür kalsın. O zaman başarılar gelecek sizin de bizimde yüzümüz gülecek…

**

İLK YARI BAŞAKŞEHİR LİDER

Taraftar sayısı yok denecek kadar az. İsim Bakırköy olsaydı belki farklı olurdu. Liderliğinin en büyük nedeni Başkan ve teknik direktörlerin kurulduğundan bu yana aynı kişiler olması. Biri üç senedir aynı ekiple çalışıyorlar. Galatasaray ise 8 teknik direktörle tamamladı. Bakalım duracaklar mı yoksa devam edecekler mi? Terim’in gelmesi ile daha farklı bir dönem başlayacak, taraftarlarda yöneticilerde ümitliler, oynayan yerli futbolcu sayısında artma olursa bence puanları artacak. Fenerbahçe’de Aykut bir buçuk yıl oldu hala çabalamaya devam ediyor, bakalım ne zaman Fenerbahçe ben buradayım diyebilecek, bu günlerde fazla ümit yok gibi. Aykut devamlı değişik kadroyla sahaya çıkarsa şampiyonluk kupasını alamaz. BJK ise yorgun savaşçı. Avrupa’da olan tek kulübümüz, bu yıl çok başarılı grup lideri oldu. Geçen yılda çok savaştılar, bunun verdiği bir yorgunluk içerisinde olduklarından liderlikten uzakta duruyor. Bir kulüp iki üç defa arka arkaya şampiyon olursa, kamçılayan etkenler yok oluyorlar, taraftarlar eski hırçın desteğini bırakıyor, maçtan sonra skor ne olursa olsun reaksiyon veren kimseler olmuyor. Avrupa’da önemli bir maçları var Bayern Münih ile futbolcuların tamamının aklında o maç var. Avrupa pazarında olacaklar, belki kendilerini gösterip daha yüksek ödeme yapan bir kulüp bulacaklar, BJK çokta yorgun konumda ama en güçlü takım onlarda her an toparlanıp şampiyonluğa koşabilirler.

ARDA GALATASARAY’DA OYNAYAMAZ

Arda’yı çok severim. Altıntepsi’den geldiği için o semtin bir kulübü vardı, bir dönem ilgilenmiştim. Birde futbolu çok iyi oynayışından dolayı Barcelona’da oynaması bile büyük keyif veriyordu hepimize… Onu televizyonlardan izlerken gururlanıyordum. Ama köprünün altından çok sular aktı. Arda çok büyük rakamlar kazandı dolar bazında, yetişirken aldığı kültür onu çok efendi yaptı ama paranın miktarının onu şaşırtmasını engelleyecek kadar güçlü değildi. Havalarda dolaşmaya başladığı dönemde yaptı yanlışlarını, futbolun belirli bir dönemden sonra oynanamayacağını bilmiyordu. Bir an geliyor topa vurduğun zaman nereye gideceğini bilemez hale geliyorsun. O zaman mutluluğun yerini üzüntüler almaya başlıyor. Arda artık eski günleri yaşayamaz. Kendisi de farkındadır. Bir kısa dönemden sonra futbol bitecek. Ama yalnız kalmayacak, arkadaşlarla canlılığı devam edecek, istediği kişilerle beraber olmak isteyince olabilecek. Ama o birikmiş dolarları bir kötü işlemlerle yeter ki yok etmesin.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX