0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Futboldan kopuyoruz

Demirören TFF’de başkan olduğundan buyana futbolumuz düşüşte… Beşiktaş’ta başkanken o kulübü yok etme noktasına getirmişti. Beşiktaşlılar gitmesi için isyan ettiler ve kulüplerini kurtarmış oldular. Tam gaz torpillenip TFF’nin başına getirildi. Orada da ulusal takımımızı hallediverdi. Babası şirketlerini kurtarmak için onu böyle gezdirip duruyor. Abdullah’la başladılar, olmadı Terim’i getirdiler, Terim başarılı olsa da emirlerine karşı geldiği için yok edildi. Lucescu da dört maç sonrası gitti. Daha önceki yıllara baktığınızda da birçok isimle karşılaşırsınız, yerlisi de var yabancısı da... Ama ulusal takım devamlı başarısız skorlar almakta... Sorunun nereden geliyor olduğunu bilmeden teknik direktörleri değiştirerek halkımızı uyutuyorlar. Ülkemizi yabancı futbolcularla dolduruyorlar. Ulusal futbolcularımız yedek kulübesinde oturtuluyor, sonrada onlardan başarı bekliyoruz. Yapma etme dense de adamın aldırış ettiği yok. Yeter ki babasının bulduğu oyuncaklarla eğlenmeye devam edebilsin. Zararı yalnız ulusal futbolumuz görmüyor. Kulüp takımları da felaket içerisinde çırpınıp duruyorlar. Trabzonspor bir kasaba takımından kendi sahasında 6 gol yiyebiliyor. Fenerbahçe nerelerde kıvranıp duruyor, tek Türk futbolcusu olmadan Galatasaray sahaya sürülüyor. Diğerlerindekilerde de ya iki ya da üç bizim futbolcularımızı görebiliyoruz. Yabancı futbolcuların amacı paraları alıp gitmekten başka bir şey değil işte onun için bazen yan gelip yatıyorlar. Trabzon’da kendi yöresinin futbolcuları olsaydı, toplum baskısından korktukları için bu rezaleti yaşamazlardı. Olimpiyat kadrosuna üç gün önce Türk vatandaşı olanlarla yarışmalara git rezaleti yaşa,  kulüpleri ecnebi futbolcularla doldur kulübe tarihi felaketler yaşatsınlar. Tek suçlu bu işin resmi görevlileridir yani futbol federasyonundakiler, görevleri bedavadan yurt dışı maçlarına gidip gelmekten ibarettir.                                         

GALATASARAY ZİRVEDEN İNMİYOR

Bu hafta yapılacak olan Fenerbahçe derbisinden galip çıksınlar şampiyon olmayı düşünmeye başlayacaklar. Arkadan Beşiktaş ve Başakşehir maçları gelecek en azından beraberlikle çıkarsa umutlar artacak. Lig uzun bir maraton bu günlerde şampiyonluk düşünmek yanlış olur, daha çok maçlar oynanacak. Galatasaraylılar uzun yıllardan beri kupayı son maçlarla kazanıyordu. Şimdi yapacağı şey çabalamaya devam etmek olmalıdır. Tudor işi çok sıkı tutuyor. Kendi kariyerinin oluşmasına çabalamakta olduğu için çok çalışıyor ve futbolcularla iyi diyaloglar kurabiliyor. Başkanımız Dursun’da ne kadar olsa biraz bu işleri öğrenmeye başladı. Çakallardan kulübü kurtardı. Çabalayıp durmanın nimetlerini toplamaya başladı. Dursun başkanımız durmasın, güzel günlere gidelim.

SELÇUK BAŞARILIYDI

Selçuk sahaya girdi toplarda rakip kaleye gitmeye başladı. Orta alanın büyük üstadına bir süre dinlenmek yaramış. Yan pas geri pasla oynamayı bırakmış, hem orta alanı toparladı hem de forvete çok güzel toplar attı. Yeteneği ve tecrübesi ulusal kadroda da güçlenme sağlayacağına inanıyorum. Genelde teknik direktörlerin Selçuk’u fazla yormamalarını öneririm. Bedensel yapısından dolayı fazla harcayacağı enerjisi yok. Çok zaman aklının sayesinde yaptığı işlerle yararlı olabiliyor. Bedenselden çok beyinsel gücü var. Teknik direktör sahada bunu düşünerek görev vermeli. Taraftarlarımızın aleyhte sloganları Selçuk için ters etki veriyor, oyundaki gücünü azaltıyor, onu coşturunca

 

 

 

 

 

 

 

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX