0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Süper Lig başladı

SÜPER LİG BAŞLADI

Takımları dikkatle izledim, olgunlaşmış iki takım görebildim. Biri Beşiktaş diğeri Başakşehir… Akhisar iş yapacaklar arasında… Anadolu takımlarının tamamı eski güçlerinin bir hayli aşağısında. Futbolcuların fazla para istemeleri, beklemeden verin demeleri, kulüplerin kasaları boşalmış, Anadolu takımlarını zor duruma sokmuş bu belli. Bu gelişim milli takımımızı pozitif etkileyebilir, yedekte kalmış milli değerlerimiz artık sahada oynama şanslarını geri alacakları için gelişimden uzaklaşamayacak. Beşiktaş en iyi durumda, eski futbolcuları hazır durumdalar. Teknik direktörler de futbolcular hakkında karar verme kolaylığı içerisinde, Fenerbahçe zamana muhtaç, çok emek verirlerse ikinci yarıda başarılı olurlar. Galatasaray parasal sorun içerisinde olduğu için fazla harcama yapamıyorlar. Terim istediklerini alamayacak gibi, mevcutlarla yine başarılı olma şansı var. Neler yapar bilmiyorum değilim, Galatasaray yine şampiyon olabilir. Terim giderse yeri dördüncü sıra olur. Akhisar bu sene de iyi işler yapacak gibi, Okan’ın gitmesi niye engellenmedi anlayamadım, Okan’ın aranacağına inanıyorum. Trabzonspor da mağlubiyetle başladı ama takımda bir kaç futbolcu var ki onlar sahada isterlerse Trabzon’u yukarı çıkarabilirler. Diğerleri hakkında fikir beyan edemiyorum.

FUTBOLCULARIN YAŞAMINDA DEĞİŞİM

Eski yıllarda futbolcular bir takımda oynamaya başlarsa başka takıma gitmezlerdi, artık o takımın vazgeçilmezi diye saygı duyulurdu. Benim 60 yıldır futbolda gördüğüm en kötü değişim budur. Fenerli Lefter, Galatasaraylı Metin Oktay, Beşiktaşlı Recep diye konuşulurdu. Büyük takımlardan birinden ayrılıp bir başka büyük kulübe gidenlere toplumun tamamı kötü gözle bakarlardı, yolda sokakta görenler başlarını çevirirlerdi. Şimdi o güzel duygular yaşanmıyor, hiçbir futbolcuya da hayranlıkla bakılmıyor.

HAKEMLERİMİZ RAHATLADILAR

Bu yıl başlayan yeni yöntem sayesinde taraftarlar, spor yazarları ve hakemlerimiz bir hayli rahatladılar. Spor programlarının önemi azaldı, programlarda önemli bir düşüş yaşanacak. Programları önemseten şey penaltı vardı yoktu, ofsayt veya faul var mı yok mu konusu tartışılıyordu. Hiçbir karar tartışılamaz konuma geliverdi. Basında yazarlar da, muhabirler de zorlanacaklar. Neyi anlatacaklar, bulacakları aman dedirtecek asla olmayacak. Hakemlerimizin de eski popüleritelerini kaybedecekler. O hakem bu hakem diye tartışmalar da yapılmayacak.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX