0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

TFF YABANCILARA ÇALIŞIYOR

Futbolcularımız artık kulüpler de yoklar, biri ikisi oynuyor olsa da genelde çoğu kulübedeler. Federasyon zaten bir karar da verememekte, kararlar talimatlara göre alınıyor. TFF seçimlerini demokratik şartlar altında yürütülmesine siyasiler engel oldular, seçim zamanı siyasi adaya karşı bir aday ortaya çıkarsa hemen telefonlar çalışıyor, istifa ettiriliyor. Eskiden yani seçimle futbol federasyonu seçildiği dönemde her kulüp kendi delegesini kendi seçerek gönderiyordu ve onlar kulüplerini kolluyorlardı. Şimdi ise siyaseti kollayanlar egemenler. Seçim öncesi kadrolar yazılıp gönderiliyor. Laf olsun diye üyeler seçime gelip tek adaya oy veriyorlar. Reisicumhurumuz spor seven birisi, Ülkemizin birçok vilayetine statlar yaptırıyor, hem de çok düzeyli ve muhteşem.  Gel gör ki oralarda futbolcu yetiştirilemiyor. Nedeni futbol kulüplerin çoğunda başkan ve yöneticiler arasında futbolseverler artık yok oralara zenginler ve siyasiler el koymuş durumdalar. Değiştirilebilmesi de çok zor. Olimpiyatlarda olduğu gibi Türk vatandaşı yapılan yabancılara Türk bayraklı formayı sırtlarına geçirip ulusal takımı oluşturarak sahaya sürebilirler. Yabancı futbolcu bugün varlar yarın ne olacak belli değil. TFF de görevli başkanların ve yöneticilerin neler yaptıklarını izleyerek görüyoruz. Sportif Direktörünü iki üç FB’li eski futbolcuların saldırısı ile değiştirildi. Sonrasında göreceğiz futbolu nerelere götürdüklerini, Süper Lig ve diğer liglerin tamamı yabancı futbolcularla dolduruldu. Hem futbolcularımız hem de futbolumuz bu gidişle yok olmakta.


 GALATASARAY LİDER


Aradaki puan farkı azalmakta 8 puan fark 3’e inmiş durumda. Galatasaray’ın puan kaybetmesi çok kulübün beklentisi olmuş durumda, şampiyonluk için Galatasaray’ın puan kaybetmeden yürümesi için Tudor hata yapmamalı, çift santrafor oynatınca maç rahat kazanıldı, Selçuk artık kadroda yerini almalı, Gomis ilk yarıda oyundan alınmamalı. Ben Sinan’ın, Selçuk’un yerinin sahada olmasını istiyorum önü açık olan, yetenekleri yüksek olan, Galatasaray’a gelecekte önemli hizmet edebileceklerini düşünüyorum.  Galatasaray’ın 11’de yabancılardan oluşan kadroyla sahaya çıktığını da gördük, bence çok acıklıydı, geriye dönüp baktığımızda Hakanlar, Bülentler, Tugay, Tanju, Okan, Raşit, Erhan, Semih, Prekazi gibi daha birçokları bu günkü futbolcular arasında yok. Galatasaray gibi diğer kulüpler de aynı ortam içinde şikayetleri varsa bu gidiş düşüşün daha devam edeceğini göstermekte. Yönetenler sporadamı değil tüccar olduğu sürece de devem edeceğe benziyor dersem iyi mi?


OKAN KUTLARIM


Sessiz sedasız çıkıverdi teknik direktörüm dedi, bir yıl kadar orada burada dolaştı şimdi bu yılın en başarılı teknik direktörümüz oldu. İzmir de Göztepe’den ayrılıp geldiği Akhisar takımının yok parasına rağmen görevi kabullendi. Kimsenin transfer etmeyi düşünmediği futbolcuların arasından seçtikleriyle hazırlandı. Bir de gördük ki Akhisar önüne geleni yeniyor. Büyük küçük demeden yenebiliyor. Bugün puanı 17 FB ile aynı durumda, sahada ki hareketlerini bir izleyin, futbolcularıyla, saha kenarında kim varsa onlarla,  hakemlerle ve tribündeki seyircilerle ne kadar kibar ve nazik. Kılığı kıyafeti de öyle. Gelecek günler de çok daha yukarlara tırmanacak Okan’ı kutluyorum. Ne basıdakilere yalakalık yaptı, ne de ona buna boyun büktü.

 

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX