0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Uçaklar indi, karşılama yapaydı

Kombinelerin satılması için yapılan organizasyonlardan alınacak netice çok önemli. O kombine biletleri alanlar takımlarından başarı bekleyecekler. Gelecek günlerde takım başarılı olmazsa Galatasaray zor günler yaşayacak. Taraftarların kızacakları konu aldatılmaları olacak. Aysal döneminde Sneijder ve Drogba’nın karşılanmalarını unutmadık, muhteşem ve çok kalabalıktı. Beklenen şampiyonluk kupaları da peş peşe müzemize gelmişti. Bu dönemde neler olacağını yaşayarak göreceğiz. Gelenlere bakıp kanmayalım, gidenlere de bakalım, Bruma, Sneijder Podolski’nin gelenlerden aşağı kalan yanımı var ki... Bence çok daha değerli futbolculardı. Bu üçlünün yerini gelenler dolduramazlarsa Başkanımız ağır bedel ödemek zorunda kalacaktır. Hiçbir Galatasaraylı başkanlar transferlerde bu denli ön plana çıkmazlardı. Televizyonlarda görüntü vermezlerdi. Bunun ne kadar yanlış olduğunu başkanımız hala bilmemekte… Yaşayarak öğrenecek. Temennimiz bu yıl alınan ve satılan futbolcularla takımımız kuvvetlensin, şampiyon olsun, kupalar kazanılsın, Avrupa maçlarında başarılı olunsun. Basketbol ve voleyboldaki küçülme futbol takımına da yansımasın. Başkanımız ve spordan sorumlu yöneticilerimiz futbol konusunun çok uzağındalar. Ona buna sorup futbolcu transferleri yapıyorlar. Sonra onları başka kulüplere kiralayıp kurtulmaya çalışıyorlar. Bu nitelikte futbolcu sayısı ona yakın, bunlar transfer edilirken akıllarınız neredeydi. Transferlerden para çalanları göremediniz mi? Şimdi elde kalan topalları ne yapacaksınız. Önemli rakamlarda paraları boş yere harcayacaksınız. Yeni sezon başladığında başkanımızı ve yöneticilerimizi 5 hafta asla tenkit etmeyeceğim. İzleyerek takımın nerelere gidebileceğini göreceğiz. İyi sonuçlar alınırsa söyleyecek kötü sözümüz asla olmayacak ama ayakta kalmaya çalışan tek branşımız olan futbolda diğer branşlar gibi gerilemeye devam ederse, istifa etmeniz gerekecek, bunu da asla unutmayınız...                                                       

 

YABANCI FUTBOLCULAR SORUNU

 

Futbolumuzda önemli bir çöküş olacak nedeni de yabancı futbolcu transferlerinin serbest bırakılması... Transfer piyasası açıldığından bu yana alınan ve alınacak olan futbolcuların tamamı yabancılardan oluşuyor. Her şey ortada… Verilen paralar yurt dışına akıp gidiyor. Bence fazla önemi yok, önemli olan gelecek yıllarda futbolcularımızı takımlarımızda göremeyeceğiz ve onların yetişmelerini engellemiş olacağız. Milli takımımızdan başarı beklemekte hayal olacak. Zaten lisanslı futbolcu sayısı Avrupa’da en az olan ülkeyiz. Böyle devam ederse ağacın kökünü kesmiş gibi olacağız. Şimdi sahaya sürdüğümüz kadroya bir bakın, bir de beş on yıl önceki milli takımın kadrosuna bakın. Arada çok önemli fark olduğunu göreceğiz. Üç büyükler bile sahaya bazen 9 yabancıyla çıkıyorlar. Şimdi milli takımımızın başarılı olamamasını teknik direktörleri suçlayıp değiştiriyoruz, yerine gelen toparlayacak diye beklemeye geçiyoruz. Sonuç kötü olunca onu da değiştiriyoruz. Böylece vakit geçiriyoruz. Bugün milli takımımız bir yada iki futbolcunun egemenliği altında, onlarda olmazsa diye korkup disipline edemiyoruz. Spor basınımız daima ve her dönem futbolcunun yanında yer alıyorlar. Çünkü onlarla arkadaşlar, onlarla samimi iletişim içindeler. Teknik direktörle samimi olamadıkları için ona da hep karşı oluyorlar. TFF bu sorunları çözemez, kaliteli futbolcu sayısını aldığı kararlarla azaltmakta. Böyle devem edersek basketbol ve voleybolda çöktüğümüz gibi futbolda da çökeceğiz.                                                                                   

 

BEŞİKTAŞ BU YILDA ŞAMPİYON

 

Fenerbahçe ve Galatasaray hala teknik direktör değiştirmekteler… Son iki yılda 7 teknik direktör değiştirerek Galatasaray rekor kırdı. Takımı yenilemek zorundalar, yenilerken kimden akıl alıyorlar belli değil. Kim olursa olsun, teknik direktörler önce kendi çıkarını düşünüyorlar, anlaşmış oldukları menajerlerin futbolcularını alıyorlar. Galatasaray’ın bu yılkı transferlerinden ne ölçüde yararlanılacağı şüpheli... Fenerbahçe’ye gelince yeni gelen Aykut Kocaman olduğu için Fenerbahçe şanslı Aykut hoca çok dürüst biri asla komisyon almaz. Çok iyi bir kariyer var ama yeni geldiği için toparlanma süreci zaman ister. Mevcut kadroyla bile başlasa zamana muhtaç. Beşiktaş’ta sorun hiç yok. Takımda değişiklik olmasa da oturmuş bir ekip. En büyük avantajları Şenol Güneş. İki yıldır şampiyon yaptığı takımı biraz daha toparlayarak lige başlayacak. Sorunsuz konumda olan tek takıma sahip oldukları için şampiyonluk onlar için zor olmayacak.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX