0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

ŞAMPiYONLUK VE FATiH TERiM

Bu defa da Terim kupayı kazandırdı. Sezon başında başkalarının elinden futbol takımını Terim’e veren Başkan Dursun Özbek’ti. Yılların büyük üstadı hiç sesini çıkarmadan Florya’da göreve başladığında şampiyonluğu beklemeye başlamıştık. Taraftarların günlerce Terim’in gelmesini isteyen çağrılarını Başkan Dursun değerlendirmiş Florya’yı Terim’e teslim etmişti. Baba ocağı gibi gördüğü Florya’da tekrar göreve gelmesinde hepimiz bir kupa daha getireceğini düşünüyorduk. BJK yorgun durumdaydı, iki yıl üst üste şampiyonluk kazanmasından dolayı herkes hayatından memnundu, bunun için iyi parayı görünce en değerli futbolcusu olan Cenk’i satıvermişti. Bu satıştan gelen paranın 15 mislini şampiyon olamayınca kaybetmeyi düşünememişti. Cenk yoksa ileride gol atmak da zorlaşmıştı. Aykut Fenerbahçe’de çok zor günler yaşadı, takımını son dönemde toparlayabildi ama kupayı kazanamadı. İkincilik beklenmedik bir şeydi. Daha aşağılarda olması bekleniyordu. Başkanlıkta değişim olacak mı, Ali Koç başkan olacak mı gibi önemli sorunları vardı. Bu üç büyüklerin arasına iki yıldır beklenmedik bir gelişimle Başakşehir girince çok   zorlanan bir final dönemi yaşandı. Kimin şampiyon olacağını Süper Lig’in bitmesine 15 dakika kalaya kadar bilemiyorduk. Maçın bitmesine yakın kazanılan penaltı bile rahatlatmadı. Hakem düdük çalınca Galatasaray’ın kupayı kazandığına inanabildik. Bütün sorunların altından kalkarak şampiyon olunmasında en büyük rolü Terim oynadı. Futbolcu ruhunu çok iyi bilen, yılların tecrübesi ile üstat konumuna gelen Terim’in, hak ettiği başarıyı elde etmesi aslında bir mucize gibiydi. Niye mi? Takım bir yıl içerisinde iki teknik direktör, iki başkan, iki Florya sorumlusunu değişmesine rağmen yine de sezonu kupayı alarak bitirdi. Galatasaray camiasının divan kurulu üyesi olan bir teknik direktörden daha çok kupalar bekleyeceğiz.

GALATASARAY SEÇİM ARİFESİNDE

Dört başkan adayı seçim için hazırlanmakta, Mustafa Cengiz şu an başkan olmanın avantajını taşımakta... Şampiyonluk sayesinde alacağı oy miktarını arttırmış olduğunu düşünmekteyim ama bu kadroyu kuran, Terim’in teknik direktör olmasını da sağlayan Dursun Özbek’tir. Mevcut yönetim kadrolarına bakarsanız en iyi yönetim kadrosuna da sahip olandır. Tecrübe bir onda var, diğerlerinin tamamı Galatasaray gibi bir camiayı yönetebilecek tecrübeye sahip değiller. Ali Fatinoğlu’na gelince en az oyu onun alacağını tahmin ediyorum. Ozan kardeşimize oy verecek olanların sayısı az değil.  Konuşmalarını dinledim çok bilgi sahibi olduğunu gördüm. Kadrosu daha güçlü olsaydı şanslı olabilirdi. Önerim önündeki 3 yıl boyunca kendisini hazırlamalı, bu seçimden sonra başkan olabilir. Seçimi kim kazanacak diye bir sual sorsalar Dursun yeniden başkan olabilir derim. Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım var rakibi Ali Koç. Koç sülalesinin değerli evladı kazanırsa Türkiye’de kulüp yönetim tarzında büyük değişiklikler hayata geçebilir. Fenerbahçe’nin derdi taraftarları. Yanlış girişimlerde uzun yıllardan bu yana bulunmaktalar. Kulüplerine karşı zaman zaman kırıcıda olmaktalar. Buna rağmen ikinci sırayı aldılar. Avrupa maçlarına kapılarını açtılar. Beşiktaş’ta istikrar devam ediyor. Üst üste şampiyonluk kazananlarda böyle bir kriz yaşanıyor. Gelecek yıl yeniden organize olacaklarını düşünüyorum…

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX