0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Sivasspor hak etti

Maça hızlı başlayan ve Sivasspor kalesinde net pozisyonlar bulan Trabzonspor, ilk yarının uzatmalarında Hakan’ın kafayla attığı golle soyunma odasına 1-0 mağlup girmesi, futbolunun hata kabul etmeyen bir oyun olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. 

İlk 25 dakikada önce Yusuf Yazıcı’nın net pozisyonu konuk ekip kalecisi Ali Şaşal Vural çıkardı. Ardından Novak’ın savunmadan dönen ve direkte patlayan gollük şutları ise Bordo-Mavili takımın şanssız anlarıydı. İlk yarıda Trabzonspor’da Uğur ve Kamil Ahmet’in art arda sakatlandı. Sosa ve Pereira’nın oyun girmesiyle orta göbekte oynayan Okay Yokuşlu savunmaya çekildi. 
Oyunda dengeyi sağlayan Sivasspor orta alanda ayağa iyi pas yaparak Trabzon kalesine kadar geldiyse de son dakikalara kadar pek önemli pozisyon yakalayamadılar. İlk yarının uzatmalarında Bordo-Mavili takımını savunmasının kademe hatasında Hakan Aslan ile Sivas öne geçti. Bu gole genç kaleci Uğurcan’ın yapacağı bir şey yoktu. 
Trabzonspor, sahada Olcay ile adeta 10 kişi oynuyor. Takıma hiçbir katkısı olmayan bu oyuncunun teknik direktör Rıza Çalımbay’ca hala ısrar edilmesine neredeyse sona erecek sezonda anlamış değilim. Ev sahibi takımda orta alanda yer alan Kucka ayakta kalan isim olarak gözüktü. 

Trabzonspor’da kazanılan topların sürekli Burak ile buluşturmak istenmesi Bordo-Mavili takımın ahengini ve ritmini olumsuz yönde etkiledi. Rıza Çalımbay'ın, Yusuf ile Abdülkadir’i kenarlarda oynatmakteki ısrarı ise son haftalarda Trabzonspor’a büyük zararlar verdi. 

Sivasspor hak ederek kazandı ve Avrupa iddiası sürdürdü. Maçta Sivasspor’un bana göre net golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Samet Aybaba ve talebelerini kutlamak gerekir. 

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX