0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Rus uçağı, Türk solu ve İrancılar 

Sınırlarımızı ihlal eden bir Rus uçağı düşürüldü. Genelkurmay, pilotun defalarca uyarıldığını ve daha önce açıklanan angajman kuralları nedeniyle uçağın düşürülmek zorunda kalındığını açıkladı. Kısacası Rusya yine bir blöf yaptı, Türkiye de blöfü gördü.   

Türkiye düşmanı Türk medyası 

Olay sosyal medyada duyulur duyulmaz paralel yapı, Doğan Medya ve Türk solunun malum yayın organları devletimize ve hükümetimize ateş püskürmeye başladılar ve açıkça, pervasızca ve utanmazca yabancı bir ülkenin silahlı kuvvetleri yanında yer aldılar. Bunun nedenleri irdelenmelidir. 

Daha önceki yazılarımda PKK’nın 2014 Ayn-El Arab (Kobani) olaylarından sonra bir dış güç halini aldığını ifade etmiştim. Esat ve İran tarafından desteklenen PKK-PYD teröristleri ülkemize savaş açmıştır. Rusya konjonktür gereği bugün Esat ve İran’ın arkasında yer almaktadır. ABD ise PKK’yı terörist bir örgüt kabul etmekle beraber IŞİD’e karşı savaştığı gerekçesiyle PYD’ye destek vermektedir. Son sınır ihlalinin de gösterdiği gibi nasıl Fransa IŞİD ile savaş halinde ise, biz de öyleyse savaş halindeyiz ve asıl düşmanımız da elbette PKK’dır. 

Hâl böyleyken dışa karşı verdiğimiz bu savaşın içerde de yansımaları oluyor ve içerdeki bazı bozguncular uzun bir süreden beri Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Esat rejimini destekliyorlar. Suriye’ye yardım götüren TIR'ları aramak isteyen ve engelleyen Paralel Yapı artık deşifre edildi. Ancak izlediği çizgiye dikkatle bakıldığında Doğan Medya’nın da ülkemize karşı benzer tuzaklar kurduğunu görüyoruz. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ sorununda Ermenistan’ı destekleyen Doğan Medya son yıllarda da inatla Esat ve İran rejiminin arkasında duran yayınlar yapıyor. Bu bir tesadüf müdür? Hiç sanmıyorum. Aydın Doğan’ın bu tutumu çok anlamlıdır. 

Sol, Habbach’ın Filistin’i hariç hepimize düşman 

Rus uçağının düşürülmesi olayından kalkarak bir de Türk solunun genel tavrına değinelim. 1960’lı yıllarda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Başkanı Ortodoks Georges Habbash’ın desteğiyle bazı elemanlarını eğitim için Filistin’e gönderen Türk solu Filistin davasının savunucusu kesilmişti. Oysa aynı Habbash ASALA militanlarına da eğitim vermekteydi.  Neyse, Filistin sorunu bir yana dünyada Türklüğü ve Müslümanlığı ilgilendiren tüm sorunlarda en az elli yıldan beri Türk solu Müslümanlığın ve Türklüğün karşısında yer almıştır. 
Sol, Afgan mücahitlerinin, ezilen Sudan halkının, Çeçen direnişçilerinin, Arnavut kardeşlerimizin, Bulgaristan Türklerinin, Bosnalı mazlumların, tek başlarına yedi düvelle savaşan kahraman Irak Sünnilerinin, Uygur Türklerinin, Arakan Müslümanları'nın, dünyadaki tüm haklı davaların ve tabii bugün de Suriye Türkmenleri'nin karşısındadır. Hepimize ağır hakaretlerle saldırmakta ve lanet okumaktadırlar. 

Mezhepçi sol 

Türk solu fırsatçılığı, tembelliği ve kolaycılığı nedeniyle içerisine kendini solcu gibi gösteren bazı çağdışı mezhepçilerle doldurmuştur. İslam’a tarihsel bir kinle saldıran çeşitli ilkel gruplara yaranmak için marjinal bir çizgiyi izlemiştir.  İzledikçe de halktan daha fazla kopmuş, kendini kullandırtmış ve gün geçtikçe erimiştir. Onlara tavsiyem, bıraksınlar mezhepçilerin ve tarihsel etnik grupların yakasını, onlar kendi mezhebî ve etnik davalarını kendileri doğrudan savunsunlar. Türk ve İslam düşmanlığıyla sol düşünce kokteyl yapıldığında tabii ki hiç kimse bu zehri içmek istemez. 

Türkiye düşmanı sözde islamcılar 

Son olarak İslamcılara değineyim. Kendini İslamcı sanan kimileri İran mollalarının oluşturduğu ruhban sınıfının Vatikan benzeri teokratik devletini İslam dünyasının bir parçası olarak görmeye devam ediyorlar. Humeyni’yi de İslam devrimi lideri olarak kabul ediyorlar. İran halkının inanç dünyası hakkında konuşmak benim uzmanlık alanım değil ama İran’daki politik sistemin haksız, adaletsiz ve kastlara dayanan baskıcı bir rejim olduğu açıktır ve bu rejimin ilk gününden beri kimi zaman aleni, kimi zaman gizli bir şekilde ABD, İngiltere ve İsrail ile çok yakın temas içinde bulunduğu bellidir. Suriye’de 350 bin Müslüman ve Irak’ta yüzbinlerce kişi İran ve İran’ın milisleri tarafından şehit edilmiştir. Bu konuyu “boş verin bunları, Filistin’e bakın” diyerek geçiştirmezsiniz. Bu konuya değinmemin nedeni tıpkı solcularla mezhepçiler gibi bazı İran yanlısı İslamcıların da son olaylardan sonra ülke içinde katil Esat, İran molla rejimi ve Rusya lehinde bozgunculuk yapmasıdır. Ülkenin sınırları kan ve ateş içindeyken hiçbir demokratik ülke bu tür bozgunculuklara izin ve fırsat veremez, artık kendilerine gelmeliler.   

Kayahan Uygur Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX