0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Akıncı'nın kabul ettiği anlaşma hayra delalet değil 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın geçen yıl İsviçre’de başarısızlıkla sonuçlanan Kıbrıs konferansında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin masaya koyduğu, 1960 tarihli garantörlüğün (Türkiye’nin müdehale hakkı) yerine başka formül bulunmasını öngören metni kabul ettiğini ilan ederek Rumlar’ı tekrar masaya çağırması şaşkınlık yarattı. 

Hatta başta Kıbrıslı Türkler olmak üzere herkes, “Hayırdır sayın Akıncı, iyi misiniz” bile dedi. Yani anlayacağınız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ortalığı karıştırdı. Akıncı’nın çağrısı üzerine Rum lider Nikos Anastasiadis, haklı olarak işi garantiye almak için Türkiye’den Kıbrıs’taki garantörlük hakkından vazgeçeceğini doğrulamasını istedi. 

Gittiği yol hiç iyi bir yol değil 

Kardeşlerim, açık konuşmak gerekirse ben Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı olduğunda kaygılıydım. Kaygılarımda haklı olduğum ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, kimin lafıyla hareket ediyor veya kimler tarafından kandırılıyor bilmem. Ancak bildiğim tek şey Akıncı’nın gittiği yol hiç iyi bir yol değil. Sayın Akıncı, siz Rum papaz Makarios’un kışkırtmasıyla 25 Aralık 1963 yılında Rumlar’ın Türklere yaptığı katliamlara şahit olmadınız mı? Veya Rumlar’ın binlerce Türk'ü katlederek öldürdüğünü duymadınız mı? Rahmetli eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Rumlar’ın Türklere neler yaptığını bana en az 30 kez anlatmıştı. 

Türkiye olmasa

yaşayamazsınız 

Sayın Akıncı, yoksa sana Rumlar’ın gerçek yüzünü anlatan hiç olmadı mı? Diyorsun ki, “Türkiye’nin garantörlüğünü kabul etmeyeceğiz.” Ey Akıncı, Türkiye orada olmasa siz bir gün orada yaşayamazsınız. Türkiye garantör ülke olmasa, Rumlar size tekrar soykırım uygular. İsrail’in Filistin’de yaptığı zülümlerin daha beterini Rumlar size yapar. Siz sanıyor musunuz ki Rum ve Türk tarafı birleştiğinde adada huzur, saadet olacak. Vallahi yemin ediyorum Bosna’da yaşanan olaylardan beterini, 1963 yılında yaşadığınız katliamların daha beterini Rumlar size yaşatır. 

Sayın Akıncı, bırak birilerinin lafıyla gaza gelip hareket etmeyi. Şunu çok iyi bilki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahtekarların kalemindeki mürekkeple değil, şehitlerimizin kanıyla alınmıştır. O yüzden Kıbrıs kurtlar masasında kurban edilemez. Son olarak derim ki Kıbrıs, İsrail’in Ortadoğu projesi içinde olan bir projedir. İsrail, Rumlar’la stratejik olarak ortaklık içinde. İsrail’in içinde olduğu proje her daim tehlikedir. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH KUZEY KIBRISLI KARDEŞLERİMİZE ZEVAL VERMESİN. ALLAH KIBRISLI KARDEŞLERİMİZE BİR DAHA 25 ARALIK 1963’TE OLDUĞU GİBİ KATLİAMLAR YAŞATMASIN. ALLAH KIBRISLI KARDEŞLERİMİZLE BİRLİKTE, GÜZELİM ÜLKEMİZDE BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN, AMİN.

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX