0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Sezaryen istismarına  dur diyecek yok mu?

Hükümet kanser tedavisinde devrim niteliğinde bir değişiklik yaptı. Bilhassa özel hastanelerin istismar ettiği kanser hastalarını bundan sonra kimse istismar edemeyecek. Çünkü Hükümet, özel hastanelerde kanser ameliyatlarının ücretsiz yapılmasına karar verdi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Kanser hastaları zaten kamu hastanelerinde ödeme yapmıyorlardı. Şimdi ise aldığımız bu karar neticesinde SSK’yla sözleşme yaptığımız tüm özel hastanelerde kanser hastaları ameliyat olduğunda ödeme yapmayacaklar” dedi. 

Hatta sağlık Bakanı Demircan, hastalardan fark isteyen özel hastanelerin kapatılacağını da söyledi. Hükümetin bu kararı başta kanser hastaları ve yakınları olmak üzere milletimizi sevindirdi. 

Peki bilhassa özel hastanelerin istismar ettiği hamile kadınların durumu ne olacak? Paragöz bazı doktorlar ve hastane sahiplerinin hamile kadınları nasıl istismar ettiklerini basından takip ediyoruz. Hassas olduğumuz konulardan biri çocuğu nasıl da istismar ediyorlar. 

Hamile kalan kadınlarımız, piarlarını yapmak için televizyon ve gazetelere çıkan doktorların korkutucu sözleri ve çevreninde etkisiyle sık sık doğum kontrolüne gidiyorlar. Tabi çocuğun ve Anne’nin sağlını tehdit eden bir durum varsa gitsinler. Ama 15 günde bir veya ayda bir doktor kontrolü olmamalı. 

İstismarcı olduklarını

düşünüyorum 

Hamile kadının Doğum kontrolü boyunca Her şey normal seyrederken nasıl oluyorsa iş doğuma gelince çocuk birden tepetaklak ters dönmüş oluyor. Dedim ya çocuk konusunda hassas olduğumuzdan dolayı doktorun , “Çocuğu hemen sezaryenle almamız gerekir yoksa anne ve çocuğu kaybederiz” demesi üzerine, korkuyla “Tabi olur sezaryen yapın” deniyor. Yani 9 ay boyunca anne karnında uslu uslu duran çocuk dünyaya geleceğim diyerek birden heyecanlanıp tepetaklak mı oldu? Çevremde duyuyorumki bazı doktorlar, henüz doğumuna daha zaman varken ünne adaylarına “Ben hafta sonu yokum doğumunuzu filanca gün yapayım” derlermiş. 

Yani açık konuşmak gerekirse ben çoğu özel hastanelerin ve doktorların istismarcı olduğunu düşünüyorum. 

Kim bilir belkide doktorların bir kısmı art niyetle ülkemizin nüfus artışını engellemek için sezaryen yapıyor olabilirler? Daha önce çok defalarca yazımda söylemiştim. Şimdi tekrar söylüyorum. Ey Hükümet, ey Sağlık Bakanı, artık samimi olarak şu sezaryen istismarına dur deyin. Bakın araştırın hangi doktor gereksiz yere sezaryen yapmışsa o doktorun diplomasını hemen iptal edin. Hangi hastane para kazanmak için doktorlara gereksiz yere sezaryeni teşvik edin, doğumları sezaryenle yapın diyorsa o hastaneyi de hemen kapatın. Yeter be kardeşim. 

Sezaryende dünya birincisi olduk 

Dünya normal doğumu teşvik ederken Türkiye, sezaryenle doğumda dünya birincisi olduk. Sezaryenle doğum yapmak iyice moda haline geldi. Bazı cahil kadınlar, yok normal doğum yaparsam, vücudum bozulur, ben normal doğuma katlanamam gibi abuk sabuk cahilce konuşuyorlar. Be kadın seni dünyaya getiren annen her ay doktor kontrolüne mi gidiyordu? Veya annen seni dünyaya sezaryenle mi getirdi? Aklı başındaki uzman doktorların uyarılarına hiç rast gelmiyor musunuz? Uzman doktorlar, sık sık televizyon ve gazetelerde, “Annenin ve çocuğun sağlığı açısından en iyisi normal doğumdur. Annelere normal doğumu tercih edin” diye nasihatta bulunuyorlar. Normal doğumun annelik duygusu açısından önemli olduğunu ve çocuğun anneyle bağlılığı açısından da çok önemli olduğunu söylüyorlar. Aynı zamanda, “Normal doğum yapan kadınlar yaşlılığında idrarını kaçırmazlar” diyorlar. Bu nasihatları hiç duymuyormusunuz? Tabi magazin programlarını izlemekten, dedikodu yapmaktan aklı başında programları izlemezsiniz. Neymiş efendim filanca arkadaş sezaryen yaptı bende yaptırayım. Yok normal doğum yaparsam şuram gevşer buram bozulur gibi aptal düşünceler. Neyse daha fazla konuşmamayım. Allah herkese akıl vermiş herkes aklını kullansın. CENAB-I ALLAH HERKESE AKIL FİKİR VERSİN. ALLAH İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN PARAGÖZ OLAN DOKTORLARI HELAK ETSİN. ALLAH CÜMLEMİZE HAYIRLI EVLATLAR NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİNE, MİLLETİNE, DİNİNE HAYIRLI EVLATLER YETİŞTİRMEYİ CÜMLEMİZE NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE,MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN.

 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX