0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bir şey değişmeyecek gibi!

İşte olgunlaşmaya yüz tutan gençleri derinden test edeceğimiz; önemi bir üst seviye maçtı Rusya karşılaşması. Alacağımız 1 puBİTTİ an bile, UEFA Uluslar Ligi A Grubuna yükselme şansımızı kuvvetlendirecek. Taze A Milli Takımımızın, son 2 maçtır iyiye doğru yol aldığını hep vurgulamıştık. Dün gece tek sıkıntı Lucescu’nun savunma ile çok oynamasıydı.

Son dönemde sık sık karşılaştığımız Rusya’yı ezberine aldığı için mi oynadı defansla, biraz sonra göreceğiz Fisht Olympiç Stadı’nda. Çok baskı yedik ilk 10 dakika, bunun sebebi, kaptığımız topları hızlı hücuma çıkaramamaktı. Dakikalar 17’i gösterdiğinde hızlı çıkışta Hakan, pasını çabuk aktarabilse öne geçebilirdik. Oyun tam dengelendi derken, bir korner golü yememiz bizi bozdu mu? Bozmadı ama devamlı sol kulvardan oynamamız, Hasan Ali’nin hatalı pasları, Hakan’ın da ısrarla topa sevdalanması; Rusya’yı yeniden iştahlandırsa da, 2. bölge de yaptığımız baskı ile fazla gol sahasına sokmadık. Ne zamanki Zeki’nin kanadından bindirmeye başladık, hücumdaki etkinliğimiz arttı ve Cengiz ile üst üste tehlikeler yaşattık Ruslar’a. Ancak ilk yarı net olarak gösterdi ki kısa pas değil; uzun pas ve hızlı çıkışlarla hücuma yönelmeliyiz. Çok pas, çabuk pas ve hızlı çıkışlarla ikinci yarıya; Rusya ister istemez geriye çekildi. Ama Hasan Ali yine hatalarına başladı ve 55’de Rusları ceza alanımıza sokturdu. Yılmıyorduk da, Lucescu’dan hamle gelmiyordu ki. Cenk’le, ardından Hakan ile kaleyi yokladık. Bir Emre Akbaba nasıl aranıyor? Berkay girdi, ne yapabilir ki? Rusya iyice geri çekildi, anlaşıldı onlar da hızlı çıkışlarla, gol arama peşinde. Korku yaşadık mı kalemizde, notlarımda yok gözüküyor.

Nihayet uyandı Lucescu, Ömer Bayram oyunda. Daha ısınmamıştı ki, onun kanadından Golovin ortalı, D.Cheryshev plaseli bir gol daha yedik. İyi şeyler yazalım diyoruz ama Rusların hocası S.Cherchesov’un, maç öncesi sözleri geldi birden aklıma; “Türkiye’de bir şey değişmiyor. Teknik bir takım ama maçta kötü şey yaşamayacağız.” Doğru bir saptama hocadan. Lucescu devamlı değişime giderse, oyuncular işi sıkı tutmazsa; bizde fazla değişecek bir şey yok gibi…

Osman Korkmazel Diğer Yazıları

Özür maçı

29 Aralık 2019

Uruguaylı’nın gecesi

08 Aralık 2019

Trabzonspor hak ederken

02 Aralık 2019

Olmadı olmadı

27 Kasım 2019

Çıkamadılar işin içinden

23 Kasım 2019

Biz de geldik 2020

15 Kasım 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX