0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Geciken değişimler

Lucescu, oyuncularının takımlarında az forma şansı bulmasından yakınıyor hep. Bu konuda haklı. Yabancı futbolcu ağzına kadar dolu takımlarımızda, çoğu da vasatın altında. Bunu önlemek TFF elinde ama hala bir adım atabilmiş değiller. Yazık! Rumen hoca, Kasım ayından beri 50 maç izlediğini ve oyuncu seçimlerinde, 10 numara fazlalığından dem vururken; Cenk-Cengiz-Enes’in üst seviye formlarına değindi. Yani özetle şunu demek istiyor Lucescu, Türkiye’de özellikle genç oyuncular 10 numara ve forvet meraklısı. Oysa bizim eksiğimiz diğer bölgelerde ve savunma zayıflığında; buralara oyuncu lazım. Görmeden bir şey söylenmez ki…

İrlanda Cumhuriyeti, Martin O’Neill yönetiminde iyi işler yapıyor. Savaşçılar ve takım oyunundan hiç ödün vermiyorlar… Antalya’da Lucescu, bizleri şaşırtan bir kadro çıkardı Irlanda Cumhuriyeti karşısına. Savunmaya laf etmeyiz de, orta merkezin kenarlarında sıkıntı yaşanabilir. Nitekim defansımızı fazla rahatsız etmediler. Top daha çok bizde kalıyordu. Mehmet Topal-Okay göbekte idare ediyordu.. Ama Hakan-Yusuf’un kenar hücumlarda hız ve geri dönüş zafiyetleri apaçık ortadaydı.

Ayrıca 10 numara Emre Akbaba da onları besleyemeyince, ilk yarı boyunca silik kaldılar. Cenk Tosun (27, dakikada o da şahsi gayretiyle gole yaklaştı hepsi bu) ne yapsın, bölgesinde yalnızları oynadı koca 45 dakika. Oysa onu anlayacak 2 kenar ofansif hücumcu kulübede istirahat ediyordu. Bu kadro, kesin istikrar kadrosu değil; net, İrlanda’nın savaşçılığından korktu Lucescu. Memnun kalmış olacak ki, oynamadı takımla! Çağlar 47. de , keskin ortaya iyi vurabilse oyunun rengi değişebilirdi derken çok geçmeden; bu kez keskin orta soldan Yusuf ile geldi ve M.Topal fileleri havalandırdı. Esas olan bundan sonrasıydı. Mücadele gücünü ve takım bütünlüğünü arttırmak gerekiyordu. Bir de Lucescu’nun hamleleri. Enes’i ve Yunus Mallı’yı alırken, kenarlarla oynamamakta (en azından Cengiz girmeliydi) ısrarcıydı. Yusuf’un 75’de savunmaya yardımda pili bitti ama Lucescu inat ediyordu değiştirmekte.

Neyse ki, Hakan’ı alabildi son bölümde. İrfan biraz olsun rahatlattı Millilerimizi, en azından oyun kenarlara taşındı. Sonunda ve sonunda Yusuf’un yorulduğunu 87’de görebildi Bay Lucescu. Ne yapalım? Geç de olsa, hem bunun için hem de galibiyete, ‘Şükür’ diyelim.

 

Osman Korkmazel Diğer Yazıları

Özür maçı

29 Aralık 2019

Uruguaylı’nın gecesi

08 Aralık 2019

Trabzonspor hak ederken

02 Aralık 2019

Olmadı olmadı

27 Kasım 2019

Çıkamadılar işin içinden

23 Kasım 2019

Biz de geldik 2020

15 Kasım 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX