0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İyi başlangıç

Arnavutluk son 3-4 yıldır hızlıca yükselişe geçti. Katıldığı EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda sesini gür çıkarıp, Romanya’yı Sadiku’nun golüyle de yenip; A Grubunu 3. sırada tamamlayarak büyük sükse yapmıştı. Şu an başlarında 45’lik C.Panucci var. İtalyan hoca, 8 maça çıktı ve son UEFA Uluslar Ligi C Grubu’nu 1G,1B,1Y ile tamamlattı Arnavutluk’a. Deneyimli bir (25 yaş üstü) kadroları var. Takımın geneli İtalya ağırlıklı Avrupa’nın çeşitli takımlarında oynarken; sadece 23’lük M.Uzuni Arnavutluk KF Laçi’de oynuyor. 15 ay önce Antalya’da karşılaşmış ve 3-2 yenilmiştik Arnavutluk’a. O akşamki Lucescu’nun, gençleştirdim dediği A Millisi ile dün geceki Şenol Güneş’in kadrosundaki farklılıkta, kalede Mert Günok, Merih, kaptan Emre Belezoğlu ve Burak vardı. Ancak kendi adıma, üstün form durumlarına göre Zeki Çelik ve Ozan’ı da 11’in içine katmalıydı Şenol hoca. Sanırım tecrübeyi ön planda tuttu. Önde şok baskıyı çabuk kırdık. Orta Merkezdeki 3’lümüzün uyumu ve onlara yardıma gelen Hakan’ın servisleri toplama oynama yüzdemizi yükseltirken; çift santrfor Burak-Cenk verimsiz kalıyordu. Bunun ana nedeni, kanat atakları geliş dirememekti.

Arnavutluk 14’de ilk tehlike girişimi Balaj ile yaparken, Okay’ın cansiperane topa müdahalesi mükemmeldi. Biz ise 21’de gol sahasında Mahmut’un kesiciliği ve Cenk-Burak 2’ye 1’leri sonucu enfes bir gol attık. Bu bölümden sonra rahatladık ve kaptan Emre yönetiminde hem oyuna lehimize çevirdik hem de akılcı pas alış-verişleriyle devreyi noktaladık. 2‘ci yarı yapacağımız oyuna daha çok kanatlara yayıp, hızlı hücumlar yapmak olmalı. Evet Şenol hoca, Lillede kanat işini çok iyi yapan Zeki Çelik’i sürdü sahaya. Topa sahip olma en büyük avantajımızdı. Bunun semeresini 55’de hızlı çıkış ve Hakan’ın müthiş füzesiyle gördük. 60’da Emre’nin sakatlanıp çıkması hiç de iyi olmadı. Liderliği kim yapacaktı? Taze kuvvet Dorukhan’ın katılımıyla Orta merkez görevini layıkıyla yerine getirirken, Arnavutluk’a ceza sahamıza sokmadık 85. dakikaya dek. Hatta Burak ile gol bile bulduk da ofsayt a takıldık. İyi bir skor, iyi bir başlangıç. Şenol Güneş ile aydınlık günler gelecek gibi…

Osman Korkmazel Diğer Yazıları

Özür maçı

29 Aralık 2019

Uruguaylı’nın gecesi

08 Aralık 2019

Trabzonspor hak ederken

02 Aralık 2019

Olmadı olmadı

27 Kasım 2019

Çıkamadılar işin içinden

23 Kasım 2019

Biz de geldik 2020

15 Kasım 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX