0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Toparlanalım artık!

Düz mantıkla izah edersek, at gözlüğüyle meseleye bakarsak, altı-üstü bir mahalli seçim yaptık… 

Şehrimizin, ilçemizin, beldemizin suyunu, çöpünü kaldırımını kendine vazife yapacak birer belediye başkanı ve belediye meclis üyelerimizi seçtik. 

Ha Ahmet’i seçtik, ha Mehmet’i.. 

Kim gelirse gelsin, yine emlak vergisi ödeyeceğim, yine su parasını ödeyeceğim!.. 

Gelen, beş yıl şehrime, ilçeme, beldeme hizmet yapacak. Beş yıl sonra karnesine bakacağım, başarısızsa defterini düreceğim, başka birisini seçeceğim!.. 

Evet, düz mantık ve at gözlüğü tabloyu böyle gösteriyor!.. 

Normal olan da bu değil mi? 

Ama öyle olmadı! 

Özellikle başta Avrupa ve ABD basını olmak üzere günü gününe bu seçim sürecini takip ettiler. Batılı siyasetçiler bu konuyla ilgili demeçlerini allayarak-pullayarak Türkiye’deki seçmen üzerinde algılar yatarak, yönlendirmeye çalıştılar. 

Sadece sokaktaki adamı yönlendirmekle kalmadılar, muhalefete de yol gösterici tüyolar verdiler!.. 

Bu nedenle, bir mahalli seçim, sadece bir mahalli seçim olmaktan çıktı; yol-su-elektrik muhabbeti, beka sorununa dönüştü! 

Fakir-fukara soğan-patatesle derde düşerken, sanayici, tüccar ekonomik dalgalarla gemiyi kurtaramaya çabalarken, yöneticiler beka tehlikesiyle vatandaşı uyarmaya çalışırken, süre bitti ve bu karanlık su dalgaları ortamında, gemi nihayetinde sahile yanaştı!.. 

Peki harç bitti, inşaat paydos mu?.. 

Hayır, seçim sonucu üzerinden siyasi istikrarsızlığa doğru yelkenler şişiriliyor!.. 

Biz bunlarla uğraşırken, ringde yediği yumruklarla sersemleyen boksör misali, dışarıdan da arka arkaya salvolar gelmeye başladı!.. 

ABD’nin tehditkâr salvoları!.. 

Avrupa Birliği ülkelerinin kulak tırmalayıcı, can sıkıcı lakırdıları!.. 

Yetmedi, İtalyan Parlamentosu’nun sözde Ermeni Soykırımı’nı manidâr bir zamanlamayla  gündeme getirmesi !.. 

43 çekimser oya karşılık, 382 kabul oyuyla  “Ermeni soykırımını resmen tanıdı ve uluslararası arenada bu iddiayı savuma görevini üstlendi.’’ 

Çekimser oyları sağ görüşlü Forza İtalia Partisi milletvekilleri kullandılar... Beş yıldız Hareketi (M5S) partisinden Enrico Carelli’nin yapmayın, etmeyin , dost bir ülke olan Türkiye ile iyi ilişkilerimizi tartışma konusu haline getirmeyin mealindeki çırpınışları kâr etmedi ve tasarı meclisten geçti!.. 

Herkese uyarım: 

Beka meselesi bir seçim malzemesi değildi… Türkiye’nin bir beka sorunu var. Bu nedenle siyasetçiler akıllarını başlarına alsınlar, vatandaş da uyanık olsun, algı seline kapılmasın!.. Şu seçim işi bir an önce bitirilsin toparlanalım!

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX