0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ankara ve Mehmet Özhaseki

Çarşamba günkü yazımda Mansur Yavaş’la ilgili algıyı yazmıştım bu sütunda. Bugün de Mehmet Özhaseki hakkında oluşturulmaya çalışılan algıya değineceğim. 

Mansur Bey’le ilgili algıyı kısaca özetledikten sonra, Sayın Özhaseki’yle ilgili kanaatimi serdedersem, daha objektif ve anlaşılması kolay olacaktır diye düşünüyorum. 

Mansur Yavaş’ın tüm belediyecilik tecrübesi, Beypazarı’nda iki dönem yaptığı belediye başkanlığı ile sınırlıdır. Burası küçük bir ilçedir. İlk seçinde 9.000 oyla, ikinci seçimde ise 11.000 oyla seçilmiştir. 

Mansur bey hakkında algı, buradaki belediye başkanlığındaki icraatlarından oluşmamış, MHP’li oluşu, CHP’den aday oluşu ve Ankara Belediye başkanlığına aday oluşu, aldığı oyla  bu algı oluşmuştur. 

Sayın Özhaseki ile bir mukayese yapılacaksa, boyu ile posu ile, saçının rengiyle, yürüyüş tarzı ile bir mukayese  yapacak halimiz yok!.. 

İkisinin de talip olduğu görev, başkentin Büyükşehir Belediye Başkanlığıdır!.. 

Bu açıdan ikisini teraziye çıkarırsak, bu dünyanın en ilkel, adaletsiz ve uyumsuz mukayesesi olur… 

Özhaseki bu ülkenin en büyük şehirlerinden birinde 20 yılı aşkın bir süre belediyesini yönetmiş, her seçimde oylarını arttırarak, bu oranı yüzde 70’lerin üzerine çıkarmış bir belediye başkanıdır. 

Bu üstün başarılarından dolayı, Sayın Erdoğan’ın hiçbir belediye başkanının milletvekilliğine aday olmasına müsaade etmediği dönemde, Sayın Özhaseki’ye özel bir kural ihdas ederek, O’nun tecrübe ve vizyonundan yararlanmak için milletvekili yapması ve arkasından Kayseri de yaptıklarını Türkiye geneline yayması için Çevre ve Şehircilik Bakanı yapması düşünülürse!.. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde PKK’nın hendek kalkışmasıyla başta Diyarbakır Sur ilçesi, Şırnak şehir merkezi olmak üzere, harabeye çevrilen il ve ilçeleri en kısa zamanda onarıp, eski hallerinden kat be kat daha güzel ve modern bir şehir haline getirmesi ve bu yaptıklarını kendi şahsi reklamı için, hiçbir zaman gündeme getirmeye tenezzül dahi etmemesi, milletin kalbine karakter olarak da yerleşmesine sebep olmuştur!.. 

Sayın Erdoğan, başkent olan Ankara’nın geleceğini işte bu nedenle sayın Özhaseki’ye teslim etmiştir!.. 

Bu nedenle Yerel Yönetimlerle ilgili Gn. Başkan Yardımcılığına O’nu getirmiştir!.. 

Ankaralılar, bu gerçeği umursamayıp, belediyecilik alanında bir algıya kapılarak, sayın Yavaş’ı tercih edeceklerine ümit bağlamak, Ankaralıların akıllarıyla alay etmektir, bence!           

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX