0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İttifakın sancıları

Sayın Cumhurbaşkanı geçen hafta AK Parti’nin 40 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. Aday adaylarından sevinenler olduğu gibi, üzülenler de oldu… Bir kısmının üzüntüleri hayal kırıklıklarına sebep oldu!.. 

Bütün bunlar her zaman oldu, her zaman da olacak!.. İşin, tabiatı böyle!.. 

Kamuoyu ise, bu açıklanan 40 il hususunda olumlu-olumsuz hiç tepki vermedi… 

Kamuoyu, ittifakla yatıp kalkıyor!.. 

Merak ettiği iller Ankara-İstanbul değil… 

Sayın Bahçeli o konuda açık çek verdi… Kamuoyu Adana, Mersin ve özellikle Manisa için merakta!.. Hatta açık söyleyeyim, Manisa tüm illerin önüne geçmiş!.. 

Nedeni şu: 

Manisa, 1950’lerden itibaren Merkez Sağ’ın kalesi idi. Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi, bu ilde hep tulum çıkarırdı… 

AK Parti de 2002 milletvekili seçimlerinde, 2004 Belediye Başkanlığı seçiminde, aynı başarıyı göstermişti. 

Ancak ne olduysa, bundan sonra oldu. 2009 seçimlerinde AK Parti’nin yanlış aday tercihi, Belediye’yi MHP’ye kaptırdı. Aynı yanlışı 2014’te de yapınca MHP bir kez daha Belediye Başkanlığı’nı aldı. 

Lafı fazla uzatmayayım, kısaca şunu hatırlatayım: Manisa’nın 10 milletvekili var. MHP sadece bir milletvekili çıkarabiliyor Manisa’dan… Buna karşılık AK Parti geçen dönem altı milletvekili çıkarmıştı, bu dönem de beş milletvekili.. 

Yani, Manisa’da birinci parti, AK Parti!.. 

Ama bir milletvekili çıkaran MHP, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanıyor!.. 

Tuhaf değil mi?.. 

Bu tuhaflığın bir tek nedeni var: AK Parti’nin yanlış aday tercihi!.. 

 Bakalım bu sefer ne yapacak AK Parti yöneticileri!.. 

 Merakla beklenen bu!.. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX