0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ozon tedavisiyle ağrılara son

Romatizma, bel, boyun fıtığı, migren, kas-eklem ve diyabet ağrılarından kurtulmanın en doğal yolu 'ozon terapi.'

Ağrı insanı rahatsız eden nahoş bir duygudur. Nedeni ne olursa olsun mutlaka tedavi edilmelidir. Ağrı kesiciler kullanıldığında mide bağırsaklarda ülser, kanama, kalpte, karaciğer ve böbreklerde oluşan sıkıntılar nedeni ile insanlar ilaç kullanmaktan kaçınmaktan ve gittikçe daha doğal tedavilere yönelmekte ve doğal olarak etkili tedavilere de sahip çıkmaktadırlar. 

KULLANIMI GÜNCEL

Ozon tedavisi doğal tedaviler bakımından bilimsel araştırmalara konu olmuş ve olumlu neticeleri kanıtlanmış tedaviler arasında yer almaktadır. Ozon kimyasal olarak üç oksijen molekülüne sahiptir. Elektriksel olarak yüksek enerjili bir oksijendir. Dünyanın ekolojik uyumunda koruyucu rolü iyi bilinmektedir. Hemen hemen yan etkileri olmayan güvenli bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Ağrı tedavisinde ozon kullanımı gittikçe güncel hale gelmektedir. Ozon hastalıklı dokulara oksijen temininde, dokunun oksijenlenmesine neden olmaktadır. Aynı zaman da ağrının oluşmasına katkı sağlayan aracılık eden farklı enflamasyon maddelerinin oluşumunu azaltır. Ve bunlara karşı tedavi edici bir etki oluşturur.

AĞRI NEDİR?

Uluslararası Ağrı Araştırma Derneği ağrıyı şöyle tarif etmektedir; Vücudun herhangi bir yerinden kaynaklanan gerçek ya da olası bir doku hasarı ile birlikte bulunan, insanın geçmişteki deneyimleri ile ilgili duyusal hoş olmayan bir duyudur. Ağrı duyusu kişiseldir.  Birisi diğerinin ağrısını duymaz. Ağrı akut ve kronik olarak iki temelde ele alınır.

KRONİK AĞRI

Bir insanda 3 veya 6 aydan fazla süren bir ağrı söz konusu ise bu kronik yani geçmeyen ağrı sınıfına girer. Hasta sadece ağrı yakınması değil uyku düzeninin bozulması ve psikolojik, moral bozukluğu olarak da rahatsızlığını ifade eder. Kronik ağrı dünyada milyonlarca insanı etkileyerek onlara fiziksel ve duygusal işlevselliklerini azaltıp, mesleklerindeki kapasitelerini ve yaşam kalitelerini etkilemekte bozmaktadır. Yaşam kalitesini yükseltmek amacı ile kronik ağrı mutlaka kontrol altına alınmaya çalışılmalıdır.

HANGİ AĞRILARDA ETKİLİ?

- Bel boyun fıtıkları n Damar hastalıkları ve bunlara bağlı ağrılar

- Kas-Eklem rahatsızlıklarına bağlı ağrılar

- Romatizma ve kireçlenme ağrıları

- Nöropatik ağrılar, özellikle diyabet hastalarında görülen ağrılar

- Kronik enflamatuar ve dejeneratif hastalılara bağlı ağrılar, osteoartritlerde 

- Migren ve diğer baş ağrıları

- Kronik yorgunluk, fibromyalji sendromunda n Ağrılı seyreden bazı kan hastalıklarında n Stres ve psikojenik nedenlere bağlı ağrılarda n Tedavilere bağlı oluşan ağrılarda (radyoterapi ve kemoterapi uygulamalarına bağlı) zararlı değil

- Yan etkisi yok denecek kadar az

- özellikle bel boyun fıtıklarında güvenilir ve etkin tedavi olanakları sağlayan

- Yaşlı hastaların eklem problemlerine bağlı ağrı sağaltımında faydalı

- Oksidatif stresin yol açtığı kabullenilen dejeneratif ve kronik hastalıkların ve bunlara bağlı ağrıların sağaltımında katkılar sağlayan

- Damarsal patolojilere bağlı süreçlerin ve bu patolojilerle ilintili ağrıların tedavisinde

- Diğer tedavi uygulamaları ile klinik ve teknik olarak uyumlu

- Daha sonra eğer cerrahi gerekli ise bu duruma engel teşkil etmeyen bir tedavidir.

Prof. Dr. Nurettin Lüleci Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX