Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor!

Hiçbir şey içmediğiniz halde sarhoş hissettiğiniz bir an oldu mu? Vücudumuzun kendi kendine alkol ürettiği sırrıyla tanışmaya hazır mısınız? Bu duruma dünyada çok nadir rastlansa da imkansız değil.

Haberin Eklenme Tarihi: 15.08.2024 09:25:00 - Güncelleme Tarihi: 15.08.2024 09:25:00
ABONE OL

Bağırsak, boşaltım sistemi veya ağızdaki bir bakterinin, sindirilmiş olan karbonhidrat ve şekeri alkole çevirmesiyle meydana gelen bu sendroma 'otomatik mayalanma' adı veriliyor.

Sendromu yaşayanların kanındaki alkol oranının artması, sarhoşluğa neden oluyor ve kişinin konuşmasının, yürüyüşünün bozulmasına yol açıyor.

Amerikan Gastroentoroloji Dergisi'nde 2021'de yayımlanan bir araştırmaya göre uzmanlar, her vakanın kayıtlara geçmediğini fakat bu sendromun ilk olarak 1940'larda görüldüğünü düşünüyor.

Henüz neyden kaynaklandığının sırrı çözülemeyen bu sendromu Dr. Ricardo, "mükemmel bir metabolik fırtına" olarak tanımlıyor.

Normal şartlarda hepimizin vücudu doğal olarak bir miktar alkol üretse de sendromlu kişilerde bu durum kana karışmaya yetecek kadar çok üretiliyor.

Uzmanlar kesin bir çözüm yöntemi bulunmayan bu sendromu, düşük karbonhidratlı beslenme ve bağırsak florasını düzenleyen gıdalarla birlikte kontrol altında tutulabileceğini düşünüyor.