518 yıllık sır çözüldü! İspanya'daki kemikler Kristof Kolomb'a ait

Kristof Kolomb'un 518 yıllık gizemi çözüldü. Sevilla'daki katedralde bulunan ve DNA eşleşmesi 20 yılda biten kemikler ünlü kâşifin çıktı.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.10.2024 14:24:00 - Güncelleme Tarihi: 13.10.2024 14:24:00
ABONE OL

Bilim insanları, ünlü kâşif Kristof Kolomb'un kalıntılarının nerede olduğuna dair 518 yıllık gizemi sonunda çözdü. İspanya'nın Sevilla Katedrali'nde bulunan kemikler üzerinde yapılan DNA analizleri, bu kalıntıların kesin olarak Kolomb'a ait olduğunu doğruladı. Adli bilimci Miguel Lorente liderliğindeki araştırma ekibi, 20 yıl süren çalışmalar sonucunda bu önemli keşfe imza attı.

DNA, AİLESİYLE UYUŞTU

Ekip, bulunan kemiklerin DNA'sını Kolomb'un oğlu Hernando ve kardeşi Diego'nun kalıntılarıyla karşılaştırdı. Bu karşılaştırma, Kolomb'un kimliğini doğrulamada kilit rol oynadı. Kolomb'un bedeni, 1506'daki ölümünden sonra birkaç kez yer değiştirmişti. Bazı iddialar, onun Dominik Cumhuriyeti'nde gömülü olduğunu öne sürüyordu. Ancak bu yeni bulgular, tartışmalara son noktayı koydu.

KÖKENİ TARTIŞILIYORDU

Kolomb'un İtalyan, İskoç, Katalan veya Yahudi olabileceğine dair çeşitli teoriler vardı. Bu konudaki kesin sonuçlar, bir belgeselde açıklanacak. Kristof Kolomb,1492'de Avrupa'dan Asya'ya doğrudan bir deniz yolu bulmak amacıyla yola çıkan İtalyan bir kâşifti. Bu keşif, modern DNA teknolojisinin tarih araştırmalarındaki önemini bir kez daha gösterdi.