ABD'de şok eden olay! Lenslerini çıkarmayan kadın gözünü kaybetti

ABD'de yaşayan 23 yaşındaki Brooklyn McCasland isimli kadının yaşadığı olay lens kullanırken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Denize girerken lenslerini çıkarmayı unutan kadın, su kaynaklı parazitler nedeniyle sağ gözünü kaybetti. Talihsiz kadın şimdilerde 5 bin dolarlık kornea nakli bekliyor.

Haberin Eklenme Tarihi: 27.10.2024 11:25:00 - Güncelleme Tarihi: 27.10.2024 11:25:00
ABONE OL

ABD'li 23 yaşındaki Brooklyn McCasland'in hayatı, plaj gezisinde yaptığı basit bir hatayla kâbusa döndü. Genç kadın, geçtiğimiz ağustos ayında Alabama'da arkadaşlarıyla denize girerken kontakt lenslerini çıkarmayı unuttu. Plaj dönüşü şiddetli göz ağrıları yaşayan McCasland, başlangıçta durumun basit bir kum tanesi rahatsızlığı olduğunu düşündü. Doktorlar da önce yaygın bir enfeksiyon teşhisi koyarak antibiyotik ve göz damlası verdi. Ancak gözünün dış tabakası bulutsu bir görünüm almaya başladı.

TEDAVİ MASRAFLARI 62 BİN DOLARI GEÇTİ

Uzman doktorların yaptığı incelemede, McCasland'in korneasına su kaynaklı parazitlerin yerleştiği ortaya çıktı. Acanthamoeba adı verilen bu mikroskobik canlıların, deniz suyundan lenslerin altına sızarak gözün dokusunu tahrip ettiği belirlendi. Sağ gözündeki görme yetisini kaybeden McCasland, şimdi 5 bin dolarlık bir kornea nakli bekliyor. Tedavi masrafları şimdiden 62 bin doları buldu. McCasland, "20 yıldır lens kullanıyorum ve hep lensle duş aldım, yüzdüm. Bu riski bilmiyordum" diye konuştu.

ABD'de her yıl 1500 kişi parazit enfeksiyonuna yakalanıyor; vakaların yüzde 90'ı kontakt lens kullanıcılarında görülüyor.