Beyaz Saray'dan Trump'a yönelik tehditler konusunda İran'a uyarı!

ABD'de Donald Trump, kendisine yönelik suikast girişimleriyle gündemden düşmüyor. ABD basını bu girişimlerin bazılarının ardında İran'ın olduğunu iddia etmişti. Beyaz Saray da Trump'a yönelik tehditler konusunda İran'ı uyardı. İran'ın tehditleri "küstahça" bulundu. Trump'a yönelik saldırının bir "savaş eylemi" olacağı vurgulandı.

Haberin Eklenme Tarihi: 15.10.2024 14:00:00 - Güncelleme Tarihi: 15.10.2024 14:00:00
ABONE OL

Beyaz Saray, ABD'nin İran'ın eski başkan Donald Trump'a yönelik tehditlerini yıllardır yakından takip ettiğini açıkladı.

"SAVAŞ EYLEMİ SAYARIZ"

İran'ın başkenti Tahran'ın herhangi bir ABD vatandaşına saldırması halinde "ciddi sonuçlar" doğacağı uyarısında bulundu. Açıklamada, bunun bir iç güvenlik meselesi olarak görüldüğü ifade edildi. İran'ın tehditleri "küstahça" bulundu. Trump'a yönelik saldırının bir "savaş eylemi" olacağı vurgulandı.

Geçtiğimiz günlerde eski ABD başkanı Trump'ın "İran tehdidi" gerekçesiyle askeri uçak ve araç talep ettiğini iddia edilmişti. Bu iddiaya Washington Post gazetesi yer vermişti.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 5 KASIM'DA

ABD'de seçimler 5 Kasım'da yapılacak. Son anketlere göre Donald Trump ve Kamala Harris başa baş gidiyor. İkisinin de oy oranı yüzde 48 seviyesinde. Ancak Demokrat aday Harris kan kaybediyor. Sonucu yine salıncak eyaletler belirleyecek. Özellikle de yaklaşık 200 bin seçmenin tercihinin sonuçlarda etkili olacağı düşünülüyor.