Dijital terör: İsrail'den Lübnan'a 2. siber saldırı!

İsrail, Hizbullah'a 2. siber saldırı düzenledi. Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi. Beyrut'ta Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın yakınlarında da patlama sesi duyuldu. Detaylar haberimizde...

Haberin Eklenme Tarihi: 18.09.2024 20:10:00 - Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 20:10:00
ABONE OL

Lübnan'da telsiz patlamaları sebebiyle 9 kişi hayatını kaybetti, yüzü aşkın kişi yaralandı.

Lübnan genelindeki telsiz patlamalarında ilk belirlemelere göre en az 9 kişi öldü, yüzü aşkın kişi de yaralandı.

Lübnan Haber Ajansı NNA'ya göre, Lübnan'ın güneyinde ve başkent Beyrut'un güneyinde telsiz cihazlarında patlamalar meydana geldi.

İlk belirlemelere göre telsiz patlamalarında 9 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, telsiz cihazlarının patlaması sonucu onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da ülkedeki telsiz cihazların patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 100'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.

Başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nde, dünkü çağrı cihazı patlamasında öldürülen Hizbullah üyelerinin cenaze töreninin yapıldığı alanın üzerinde İsrail'e ait olduğu tahmin edilen bir insansız hava aracının uçtuğu gözlemlendi.

NNA'daki haberde, İsrail'e ait keşif uçaklarının da ülkenin güneyinde yoğun uçuşlar yaptığı bilgisi paylaşıldı.

ÇAĞRI CİHAZLARININ PATLATILMASI

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu ikisi çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı.

Lübnanlı yetkililer olaydan İsrail'i sorumlu tutarken İsrail'den konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalarda son günlerde gerilimin arttığı gözlemleniyor.

24 TV'de Orta Doğu'da yaşanan gelişmeleri değerlendiren Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Barış Adıbelli," Bugünden itibaren ne Orta Doğu ne de Lübnan eskisi gibi olacak. İsrail yeni bir sayfa açtı. Aslındaki oradaki hedef pazarda alışveriş yapan Hizbullah sempatizanları değil. İsrail'in ana hedefi; Hasan Nasrallah'ı öldürmek. Onun da böyle bir çağrı cihazı kullandığını biliyor." dedi.

BM GÜVENLİK KONSEYİ, LÜBNAN'DAKİ OLAYLARI GÖRÜŞMEK İÇİN ACİL OTURUMLA TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Lübnan'daki olayları görüşmek için cuma günü öğleden sonra acil oturumla toplanacak.

BMGK dönem başkanı Slovenya, Cezayir'in acil toplantı talebini kabul ettiklerini bildirdi.

Buna göre, acil BMGK oturumu cuma günü TSİ 22.00'de (yerel saatle 15.00) gerçekleşecek.